Képezze kedvezményesen | leendő dolgozóit!

Önnek is gondja van a munkaerőhiánnyal? Az álláskeresők és a munkáltatók is jól járhatnak egy megújult Európai Uniós programmal.

Újítások történtek az Európai Uniós programokban, ennek köszönhetően két éven át szakmát tanulhat, és mellette dolgozhat is egy-egy álláskereső, mindeközben 2,2 millió forintot takaríthat meg a munkáltatója évente. Több mint tízezer embert vonnak be az EU által támogatott programba – közölte a Pest Megyei Kormányhivatal.

Jelenleg a közép-magyarországi cégek 10,4 milliárdos támogatásra pályázhatnak azért, hogy pótolhassák a hiányzó munkaerőt. Most éppen keresleti piac van, ez azt jelenti, hogy nem az álláskeresők állnak az ajtóban, hanem a munkáltatók keresik őket, kutatnak utánuk. A munkaerőhiány olyan mértékű, hogy szinte bárki bekerülhet az „Út a munkaerőpiacra” néven futó programba, akinek nincs munkája. A kormányhivatal azt is hangsúlyozta, nincs olyan 25 év feletti álláskereső, akit ne tudnának bevonni. Sőt, nem kell álláskeresőnek lennie, mert a munkaerő-közvetítést kérőket is fogadják, még a 35 éves háromdiplomásokat is.

Ettől függetlenül a programba való bevonásnál vannak kiemelt célcsoportok:

  • az alacsony iskolai végzettségűek,
  • a 25–35 év közötti diplomás pályakezdők,
  • a tartósan állást keresők,
  • az 50 év felettiek
  • a közfoglalkoztatottak, akik a nyílt munkaerőpiacon szeretnének elhelyezkedni. A támogatottak mintegy felét ők teszik ki.

Ilyen átfogó program, amely lefedi az összes hátrányos helyzetű álláskeresői csoportot, nem volt még eddig.

Az álláskeresőket első körben képzik, azután foglalkoztatják, amitől persze el lehet térni, ha kéz a kézben érkezik a bértámogatásért munkáltató és munkavállaló. Ha például elavult szakképesítéssel rendelkezik valaki, és újra tanulna, annak teljes költségét fizetik. Miközben az álláskereső intenzív módon szakmát tanul, megkapja a közfoglalkoztatási bérnek megfelelő bruttó 79155 forintos keresetpótló támogatást.

Ezután következhet a 90 napos munkagyakorlat-szerzési támogatás, amivel a jelentkező többször élhet – munkáltatónként azonban csak egyszer –, feltételezve például, hogy elege lesz a munkahelyéből, és elmegy egy másik vállalkozáshoz dolgozni. Ez a programpont azért is lehet különösen népszerű, mert 90 napra 100 százalékos bértámogatást vehet fel a munkáltató, és nem jár továbbfoglalkoztatási kötelezettséggel.

Megosztás: