Jó üzlet | az online piactér

Az alkalmi regisztrálók mellett egyre több magyar vállalatvezető is használja az eBayt is termékeik árusítására.

Európában virágzik az e-kereskedelem. Ha az itthoni adatokat nézzük, Magyarországon 9746 eladó regisztrált az eBayre 2015 óta, tavaly pedig 2725 volt a számuk. Az új vállalkozások rendkívül sikeresek, ha az első éves eladásokat vesszük figyelembe. A működésüket tavaly megkezdő vállalatok tíz legsikeresebbje együttesen több mint 245 millió forintos árbevételt realizált. Volt olyan kereskedő, aki több mint 73 millió forintot keresett egy év alatt – derül ki a vállalat közleményéből.

Ezek a vállalkozások jelentősen növelik az eBay-en elérhető új termékek széles választékát, amit jól mutat, hogy 2017-ben 7406 új terméket kínáltak közvetlenül itt a vásárlóknak. A portálon regisztráló új társaságok legkedveltebb kategóriái közé tavaly az alábbiak tartoztak: elektronika, divat, otthon és kert, gyűjtőknek szánt termékek és járművek.

Papíráruk, dekorkellékek

Ha a termékeket vesszük górcső alá, az új hazai regisztrálók által kínált legnépszerűbb termékek 2017-ben a következők voltak: nemzetközi papíráru (pl. poszterek, szórólapok), dekorációs kellékek, használati utasítások (pl. legóhoz vagy háztartási elektronikai gépekhez), ajándékkártyák, gyűjtőknek szánt különböző tárgyi sorozatok, katonai termékek (ruha, régi kitűzők vagy egyéb ritkaságok), illetve pólók.

De az új belépők az export tekintetében is jól teljesítenek, ha a legsikeresebb eladók külföldi eladásait vesszük figyelembe. A top 10 hazai kereskedő között, aki tavaly kezdte online vállalkozását, találni olyat, aki 68 országban tudta értékesíteni termékeit.
Érdekesség, hogy a legnépszerűbb időszak, amikor Magyarországon a legtöbben regisztrálnak az eBayre 16 és 17 óra között van (magyar idő szerint), a regisztrációk mintegy 6 százaléka pedig mobiltelefonról történik.

Kicsik is labdába rúghatnak

Napjainkban az online kereskedelemmel kapcsolatban sokszor hallhatjuk, hogy az csak a nagyvállalatok kiváltsága. Pedig a valóság az, hogy az olyan felületek, mint az eBay kiváló lehetőséget jelentenek az egyéni, valamint a kis-és középvállalkozások (kkv-k) számára, hogy elindítsák üzletüket az online térben.

A kkv-k kihasználhatják a határokon átnyúló kereskedelem előnyeit, különösen olyan platformokkal, mint az eBay, amelyek különböző hatékony eszközökkel bárki számára lehetőséget kínálnak az ügyfelek megszerzésére a világ minden táján. Ez rendkívül hasznos a ritkaság számba menő termékekkel és szolgáltatásokkal foglalkozó kkv-k számára, akik korlátozott ügyfélkörrel rendelkeznek a helyi piacokon.

Íme a piactér tippjei azok számára, akik online vállalkozásba kezdenének:

  • Indulás: üzleti fiók létrehozása gyors, ingyenes és nincs előzetes előfizetési díj.
  • Az első termék regisztrálása: a jegyzés gyors és egyszerű a számítógépről vagy a mobileszközről.
  • Párhuzamos eladások: egyszerre több ügylet is generálható árverésen vagy fix áron.
  • Különböző piacok: az ebaymag.com új eszköz segítségével az eladók nem csak az ebay.com webhelyen, hanem az Egyesült Királyságban, Németországban, Ausztráliában, Kanadában, Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban is a regionális verziókra tehetik fel termékeiket, automatikusan meghatározva az árat a helyi pénznemben és leírással az adott ország nyelvén.

Megosztás: