Így törjön az élre | az M2M segítségével!

Kis- és középvállalatoknak is megéri megismerkedni az új világhódító technológiával.

Szeretne belehallgatni a gépek kommunikációjába? Higgye el, megéri. A Machine-to-Machine (azaz M2M) felhasználási módjai szinte végtelenek – a kereskedelemben is. A gépek közötti technológia új, innovatív módon közelíti meg az értékesítést.

Már használja, csak nem tud róla

Kevesen tudják, de már akkor is az M2M-technológia könnyíti meg az életét, ha bankártyával fizet egy POS terminálon keresztül, és az üzletekben található pénztárgépek is ezzel a megoldással továbbítják az adatokat a NAV-nak. Az étel- és italautomatákból is intelligens készülék válhat az M2M segítségével. Ha a szenzorokkal kiokosított gépek webes kapcsolaton keresztül jelzik, hogy melyik termék fogyott ki, a feltöltést végző cég gyorsabban és hatékonyabban szervezheti meg a szállítást. Azaz ha már egy körrel kevesebbet kell fordulniuk, azzal időt és pénzt nyernek. Az üzlethez kötődő boldog és hűséges vásárlókról már nem is beszélve, akik így soha nem pattannak vissza üres hűtő ajtajáról…

Okosgépekkel jobban megéri

A Vodafone hálózata és – az M2M eszközbe szerelt – global SIM kártyája révén akár Budapestről is felügyelhet egy cégéhez tartozó vidéki vagy más országban lévő teherautót, tömegközlekedési eszközt, benzinkutat, kamerát, amely például telephelyét védi… Jelentős üzleti előnyre tehet szert, ha ezt a megoldást választja, hiszen a partnerekben, munkatársakban bizalmat ébreszt azzal, hogy mindig „képben” van, mivel a rendszer azonnal értesíti, ha riasztást, segélykérést, meghibásodást észlel. Így azonnal tudhat róla, ha a kihelyezett biztonsági kamera gyanús mozgást lát, ha túl magas egy konténer belsejében a hőmérséklet vagy ha egy páncélautó rossz irányba halad. A kamerával ráközelíthet a kívánt területre, a hőmérsékleten nagy távolságból is egy gombnyomással állíthat, az autó mozgását pedig folyamatosan követheti a térképen. Raktárkészletéről ugyanígy percre pontos információkat kaphat, ha az okos szenzoroknak és a gépek intelligenciájának bizalmat szavaz.

Egy eszköz (M2M-vezérelte lift, öntözőrendszer, mérőóra, autó…) karbantartása vagy szoftverének frissítése is megoldható már távolról, így elkerülhető a költséges kiszállás. Amennyiben mégis a helyszínre kell mennie a javítás miatt, már felkészülten (a szükséges cserealkatrésszel vagy szerszámmal) érkezhet, tehát ezzel is előnybe kerül.

Hogyan törjön az élre?

Az M2M-technológia segítségével pontosan mérhető adatokat kap – ezzel vállalkozása költségei tervezhetővé válnak. A munkaigényes és bonyolult folyamatokat leegyszerűsítheti, kézben tarthatja az irányítást, bárhol is legyen.

Ha szívesen olvasna arról, miként teheti sikeresebbé cégét a gépek közötti kommunikáció, kattintson az m2mzona.hu oldalra!

Megosztás: