Az agilitás a siker kulcsa a kkv-k vezetői szerint

Leginkább a dokumentumkezelés, a videokonferencia és az automatizálás nyújtotta előny szerepel a toplistájukon.

Az agilitás javítása kiemelt fontosságú azon európai kis- és középvállalatok (kkv-k) vezetőinek, akik a modern munkahelyben rejlő előnyöket szeretnék kihasználni. A Ricoh Europe megbízásából készített új tanulmány szerint a megkérdezett 1608 kkv vezetőinek többsége (86%-a) azt állítja, hogy a 2018-as évben üzleti agilitásuk fejlesztésére összpontosítanak.

A válaszadók fele (51%) kifejezetten olyan új technológiákat tervez bevezetni, amelyek segítségével gyorsabban reagálhatnak az új trendekre és lehetőségekre, míg 52% azt mondja, hogy a korszerű munkahelyi technológia előnyei nélkül öt éven belül elbukhatnak. A kkv-k döntéshozói egyértelműen olyan technológiákat részesítenek előnyben, amelyek közvetlenül kielégítik az alapvető munkavállalói igényeket. Úgy vélik, hogy az automatizálás (72% szerint), az adatelemzés (64%-uk szerint), a dokumentumkezelés (62% szerint) és a videokonferencia (56% szerint) lesz a leginkább kedvező hatással üzleti tevékenységükre.

Ambiciózus közösség

A cég szakértői úgy látják, hogy az európai kkv-közösség rendkívül ambiciózus. A kihívásokkal teli piaci viszonyok mellett az üzleti vezetők joggal várják az új lehetőségek korai felismerését a maximális haszon érdekében. Tudják, hogy az agilitás megőrzése létfontosságú a piaci változások kihasználásához, melyben kiemelkedő szerepet töltenek be az új technológiák. Nyilvánvaló, hogy az agilitás témaköre a kkv-k napirendjén szerepel, és az üzleti vezetők megítélése szerint ez nemcsak a nagyvállalatok számára rendkívüli fontosságú.

Innovációs előny

Az intelligens munkahelyi technológiák teljesítménybeli és innovációs előnyeit kulcsfontosságúnak tartják az üzleti sikerhez. A megkérdezettek 70%-a szervezetük sikerességének fő okaként a technológiát emelte ki, amely valóban erős érv az egyes munkahelyek digitális korszerűsítése mellett.

A kkv-k vezetőit nem tévesztik meg a VR, azaz a virtuális valóság technológiák és a blockchain. Ehelyett bölcsen olyan eszközökbe fektetnek, amelyek valódi, pozitív hatással lesznek mindennapjainkra. Akik eddig még nem tették meg, muszáj elgondolkodniuk azon, hogy a technológia miképpen teszi lehetővé a munkavállalóik számára a gyorsabb és intelligensebb munkavégzést, ezáltal agilisabbá téve üzleti tevékenységüket. Ha ezt nem teszik meg, hamar szembesülhetnek a piaci lemaradásukkal, mely bukásukhoz vezethet.

Megosztás: