Átszerveződik | a munkaerőpiac

Számos vállalatnál nincs program a frissdiplomások alkalmazására és az idősebbek megtartására, pedig lennének rá javaslatok.

A munkavállalók kivándorlása, a társadalom elöregedése, valamint a szakképzés és a munkáltatói igények ellentmondásainak következtében egyre nagyobb problémát jelent a munkaerőhiány Magyarországon. 2030-ra minden ötödik lakos betölti a 65. életévét.

Amennyiben a vállalatok programot készítenének a frissdiplomások alkalmazására és az idősebbek megtartására, az segíthetne némileg a problémán – erre a következtetésre jutott a negyedéves nemzetközi Workmonitor felméréséből a Randstad személyzeti tanácsadócég. A 34 országra kiterjedő kutatásból ránk vonatkozó részéből kiderült: mindössze a megkérdezett magyarok fele bízik abban, hogy a következő öt évben nőhetnek a fiatalok elhelyezkedési esélyei, és csak minden negyedik válaszadó számít az idősebbek foglalkoztatásának javulására. Sajnos Magyarország ezzel a világ legpesszimistább országai között szerepel, és az említett korosztályok bevonására irányuló céges programok tekintetében is van mit behoznia. A megkérdezett magyar dolgozók alig 60 százaléka mondta, hogy a munkahelyén van friss diplomások bevonását célzó program, és mindössze feleannyian számoltak be az 55 év felettiek foglalkoztatása érdekében életre hívott kezdeményezésről.

Minden második megkérdezett szerint a vállalatok sikeres hosszú távú működéséhez elengedhetetlen lenne az idősebbek megtartása. Ebben a korosztályban a legnagyobb problémát a friss tudás elsajátításának nehézkessége okozza. A megkérdezettek kétharmada szerint az 55 év felettieknek már nehezükre esik új ismereteket szerezni, ami befolyásolhatja a munkavégzésüket is. Ahhoz, hogy ez a korcsoport is hatékonyan dolgozhasson, továbbképzésekre lenne szükség – tartalmazza a közlemény.

Szintén javaslattal állt elő a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége is: az elemzésükben leírt rövidtávú megoldások között szerepelnek olyanok is, mint például egy lehetséges kormányzati program a kulturálisan beilleszthető, szakképzett munkaerő bevonására, a reálbérek differenciált emelése összhangban a vállalkozások jövedelemtermelő képességével vagy a munkáltatói terhek és a költségvetési szférában dolgozók részarányának csökkentése.

Megosztás: