Facebook a munkahelyen | Hátráltatás helyett segítheti is a munkát!

A közösségi média fejlesztői külön irodai munkára átalakított felülettel segítenek a cégeknek a hatékonyabb munkavégzésben.

Sokak számára ismerős probléma lehet, hogy a dolgozók sokszor munkaidőben is a hírfolyamukat bújják, ahelyett, hogy a munkával foglalkoznának. Ez önmagában azonban nem jelenti azt, hogy a Facebook által kínált felület ne lenne alkalmas az együttműködés vagy a kreativitás ösztönzésére.

A figyelemelterelő görgetés mellett ugyanis az oldal számos megoldása kifejezetten hasznos lehet a kollaboratív munka során. A lájkok, kommentek rendszere ideális platformja lehet a visszajelzéseknek, a csoportok pedig segítenek rendszerezni a projekteket, nem is beszélve arról, milyen gyors kommunikációt tesz lehetővé az internetes üzenetküldés, telefonálás vagy akár videóhívás.

Irodai közösség

A fejlesztők is felismerték az ebben rejlő lehetőségeket, így új szolgáltatással bővítették portfóliójukat. A Workplace by Facebook (korábban Facebook at Work) külsejében szinte teljesen megegyezik a hagyományos oldallal, de itt hiába keresnénk, nem találjuk a szomszédot vagy az általános iskolai osztálytársakat, csak a cég többi dolgozóját.

Így az egész hírfolyam csak a cégen belüli újdonságokat mutatja, ezen kívül mindenki tagja lehet különböző csoportoknak (melyek akár az adott részlegeket vagy még kisebb munkacsoportokat foglalnak magukba), eseményeket szervezhet, vagy csetelhet kollégáival. Az élő videóközvetítések és a videóhívások pedig a távoli irodák közti meetingek levezetésében segíthetnek.

A megszokott „infrastruktúrán” túl egészen új, céges funkciókkal is ellátták a közösségi oldal munkahelyi verzióját. Ilyen például a használati statisztikák megjelenítésére képes kezelőfelület, mely segíti a rendszer integrálását a meglévő IT-hálózatokhoz. A Workplace akár cégek közti együttműködést is támogat, biztonságosan összekötve a két vállalat munkatársait az interneten keresztül.

A szolgáltatás 90 napig ingyenesen kipróbálható, utána pedig fix felhasználónkénti árat kell csak fizetni, melyről részletek a szolgáltatás honlapján érhetők el. Természetesen mint sok más online szoftver, különböző iskolák, non-profitok számára a Workplace is ingyenesen igénybe vehető.

Megosztás: