Odafigyelt? | Megváltozott a munkavédelmi törvény

A korábbi rendszert sok cégvezető is igazságtalannak tartotta, az új módosítások remélhetőleg a munkahelyi balesetek számának csökkenéséhez vezetnek.

Jó lesz, ha a munkáltatók is tanulmányozzák a júliusban hatályba lépett új munkavédelmi törvényt, mert alapvető változásokat hoz a cégek működésében – hívta fel a figyelmet a Magyar Szakszervezeti Szövetség.

A szervezet markáns újításnak tartja, hogy a korábbi 50 helyett már a 20 munkavállalót foglalkoztató cégeknek is törvényi kötelezettségük lesz választás útján szakszervezeti munkavédelmi felelőst kijelölni. Az érdekvédők jelentős javulást remélnek a módosításoktól, mindenekelőtt a munkahelyi balesetek körében, amelyek folyamatos emelkedését mostanra már a hatóságok és a munkáltatók is elismerik.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Munkafelügyeleti Főosztályának jelentéséből kiderül: egyedül a – korábbihoz képest jóval kevesebb – munkavédelmi ellenőrök elszántságának köszönhető, hogy a rendszer egyáltalán még működik valahogy. A jelentés is alátámasztja, hogy az elenyészően kevés ellenőrzésnek nincs visszatartó ereje, hiszen cégek ezrei működnek úgy, hogy egyszer sem kerülnek a munkavédelmi ellenőrök látókörébe. A korábbi rendszert még sok munkáltató is igazságtalannak tartotta, ezért a törvényi módosítást ők is pozitív fejleménynek könyvelték el.

Biztató változás, hogy a törvényi módosítást megelőző minisztériumi jelentésből kiderül: a munkáltatók is elismerik, a korkedvezményes nyugdíj helyére kell egy új, speciális rendszer a veszélyes munkakörökben dolgozók védelmére. Ezzel párhuzamosan viszont felelősen át kell gondolni és meg kell újítani az érintett munkaköröket tartalmazó listát, hiszen az már évekkel ezelőtt is elavultnak számított.

A törvény módosítása több szempontból is érdekes. Számtalan jó változás mellett a kis létszámú vállalkozások munkavédelmi képviselőválasztási kötelezettsége mégis némi kételyt ébreszt. A kormányzat, az egyre romló munkahelyi baleseti statisztikát látva a felelősséget a munkáltatókra hárítja. A szakszervezeteknek nagy lehetőség lehet a képviselők megválasztása a kis cégeknél, de félő, hogy a vállalatok vezetői egyszerű kijelöléssel oldják meg e törvényi kötelezettséget a választások helyett.

Megosztás: