Cafeteria 2018 | Szélesedő támogatási rendszer

Az adómentes juttatások elemei közé bekerült a diákhitel-törlesztés támogatása is, és jelentősen kedvezőbb lettek a lakhatási támogatás feltételei is.

A biztosítás egyre népszerűbb a fix juttatások között: míg 2015-ben a válaszadók csupán 13 százaléka kínált biztosítást a választható juttatási rendszerében, ez az arány 2016-ban 18 százalékos volt, 2017-ben pedig már 27 százalékra ugrott – derül ki a Magyar Biztosítók Szövetségének felméréséből. A fix és a választható juttatások között is előforduló elemek sorában az egészségbiztosítás a negyedik helyet foglalja el a SZÉP Kártyát, az Erzsébet utalványt és az iskolakezdési támogatást követve.

Apadnak az adóterhek

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, idén az EHO 22 százalékról 19,5 százalékra csökkent, ezért az adóköteles juttatások adóterhe is csökken: 43,66 százalékról 40,71 százalékra módosul. Ez vonatkozik tehát egyebek közt az Erzsébet-utalványra, a munkahelyi étkeztetésre, a helyi bérletre, az iskolakezdési támogatásra, a diákhitel-törlesztés támogatására, a vállalati üdültetésre, az iskolarendszerű képzésre, az önkéntes nyugdíjpénztári és az egészségpénztári munkáltatói hozzájárulásra, a személybiztosítási díjra, illetve a keretösszegen felüli béren kívüli juttatásokra is.

A diákhitel-törlesztési támogatásról tudni kell, hogy legfeljebb havi 27 600 forintig adható adómentesen, és a munkavállalónak igazolnia kell mind a hitel fennállását, mind a havi törlesztések végrehajtását.

Az egészségbiztosítást egyre több vállalat vezeti be juttatási rendszerébe. Ebben az évben kockázati biztosítást havonta a minimálbér 30 százalékáig adhat adómentesen a munkáltató bármely dolgozójának. Ez idén már több mint negyvenezer forintos felső határt jelent.

A cafeteria juttatásoknak három fajtája van adósávok szerint: az adómentes juttatás, a béren kívüli juttatás (34,22 % az adóvonzattal) és az úgynevezett „egyes meghatározott juttatás”, melynek 40,71% az adóvonzata.

Céges költséghatékonyság

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a munkaerő megszerzése és megtartása érdekében a vállalati juttatásoknál a legfontosabb szempont a rendszer költséghatékonysága, kiszámíthatósága és a dolgozói elégedettség növelése. Éppen ezért évről évre egyre népszerűbb forma a biztosítás a fix juttatások között, hiszen mind a munkavállaló, mind pedig a munkáltató számára kézzelfogható előnyökkel jár.

Idén kedvezőbb feltételekkel lehet majd adni mobilitási célú lakhatási támogatást: tovább nő ugyanis a munkáltató által 5 évig adómentesen nyújtható támogatás mértéke. Figyelembe véve a minimálbér-növekedést, a 2017-es legfeljebb 51.000 forint helyett idén 82.800 forint is lehet az adómentes munkáltatói támogatás mértéke.

Idén is adómentesen adható kulturális vagy sportrendezvényre belépő, lakáshitel-támogatás, bölcsőde, óvoda költségének térítése, kockázati biztosítások a törvényben meghatározott mértékig.

 

Megosztás: