Tovább élhet | az akkumulátor

A Battery Life nevű ingyenes alkalmazással növelhető az okos készülékek akkumulátorainak élettartama.

Egy felmérés szerint az emberek 90%-a pánikba esik, ha okostelefonjának akkumulátora lemerül. Ez nem meglepő tény, hiszen korábbi kutatásokból már kiderült, hogy a felhasználók nehezebben viselik, ha telefon nélkül kell lenniük, mintha a barátaikat vagy a partnereiket kell nélkülözniük.

Sokszor az akkumulátor váratlan lemerülése nemcsak bosszantó lehet, hanem akár kifejezetten veszélyes is – például vészhelyzetben mobiltelefon nélkül problémát megoldani nagyon nehéz, vagy ha egy felhasználó ismeretlen környéken jár, és nehezen vagy egyáltalán nem tud tájékoztatást kérni. A Battery Life-ot úgy fejlesztették, hogy ezeket a problémákat el lehessen kerülni – közölte a Kaspersky Lab.

Az applikáció elemzi az összes alkalmazást, amely a felhasználó készülékén található, és azonosítja, melyek fogyasztják a legtöbb energiát. Ez különösen fontos, mivel az androidos alkalmazások 96%-a folyamatosan fut a háttérben anélkül, hogy a felhasználó használná. Az alkalmazás egyetlen gombnyomással leállíthatja ezeket az „akkumulátorszívó” alkalmazásokat, és ilyen módon meghosszabbíthatja a készülékek élettartamát. Az app akkor is sürgős üzenetet küld a felhasználónak, ha valamelyik program a szokásosnál több energiát használ.

A Battery Life másik hasznos funkciója, hogy képes kiszámítani a lemerülésig hátralévő időt is. Ez az információ lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy időben találjanak egy konnektort a telefon töltésére, és ne maradjanak mobilkommunikáció nélkül olyankor, amikor szükségük lenne rá. Az applikáció a töltés közben is ki tudja számítani, mennyi időre van szükség a teljes töltöttséghez, valamint kiiktatja az alkalmazásokat, melyek ezt hátráltatják.

“Célunk, hogy a felhasználók védelmét minden fronton biztosítani tudjuk, nem csak a kibercsapdák területén. A Battery Life segít az embereknek, hogy minden helyzetben kommunikálni tudjanak” – olvasható a cég közleményében.

Megosztás: