Játék új szinten | Ragadozó, három millióért

Acer Predator 21X az egyik eddigi legerősebb játékra fejlesztett laptop, több paraméterét tekintve is világelső, ennek a minőségnek pedig ára van.

Ahogy a „ragadozó” nevében rejlő 21X is sejteti, hordozható gép kategóriában kiemelkedően nagy, 21 hüvelykes (53 cm) képátlójú, 2560 x 1080 pixel felbontású IPS kijelzővel érkezik. Ha ez nem lenne elég, akkor ez a világ első íves, hajlított kijelzős laptopja. „A legnagyobb tech-kiállítás, a Las Vegas-i CES idén amúgy is az íves kijelzőkről szól, így hát elkészítettük hordozható változatban is” – közölte a cég.

Az Acer még ezt is fokozza az integrált Tobii szemkövető (eye-tracking) megoldással. A játékosnak célzáshoz vagy fedezékbe bújáshoz elég csak észrevennie az ellenséget. Már most több mint 45 játék támogatja a megoldást, egyebek közt az Elite Dangerous, Deus Ex: Mankind Divided vagy a WATCH_DOGS 2.

Fedél alatt

Az íves motorháztető alatt egy legálisan, garanciavesztés nélkül túlhajtható hetedik generációs Intel® Core™ i7-7820HK processzor ketyeg, mellette pedig egy SLI-be kötött dual GeForce GTX 1080 aprítja a pixeleket. Ezt támogatja 64 gigabájtnyi DDR4-2400 memória, és maximum 4 db 512GB-os SSD RAID 0 konfigban (2 ezek közül NVMe PCIe SSD, ami ötször gyorsabb, mint a SATA SSDs), további háttértárnak ott van azért egy 1 TB-os merevlemez is.

A klaviatúra jobb felső részén találunk egy valódi motorházfedelet, melynek eltávolításával könnyedén hozzáférhetünk a RAM modulokhoz és az egyik 2.5-es meghajtóhoz, anélkül, hogy a gép alját le kellene csavaroznunk.

Az erőmű természetesen hőt is termel rendesen, így szó sincsen passzív hűtésről, a vizet pedig nem lenne jó cipelni (bár láttunk már vízhűtéses laptopot), ezért összesen 5 ventilátor (köztük 3 db ultravékony AeroBlade) és 9 hőcső szállítja kifelé a felesleges hőt. Az Acer DustDefender megoldása a hűtés hatékonyságát hosszú távon károsan befolyásoló porcicákat hivatott távol tartani a rendszerből, de a működését nem részletezik túl. A csodagépért hárommillió forintot kell fizetni.

Megosztás: