A világ | legkedvesebb főnökei

A jó vezető ajándékokat is ad dolgozóinak az elvégzett munka után. Íme, a legelképesztőbb jutalmak!

Egy vállalat sikere a beosztottak elégedettségén is múlik, így egyre több cégvezető jön rá, hogy megéri a plusz ráfordítás. A meghökkentő ötletek tárháza kifogyhatatlan, akár a főnökök vagyona – derül ki a Bright Side összeállításából.

Irány a Maldív-szigetek

Chatri Sityodtong például 400.000 fontot költött arra, hogy 100 alkalmazottját a Maldív-szigetekre küldje vakációzni. A küzdősport-bizniszben utazó Evolve cég alapítója úgy döntött, megjutalmazza munkatársait, mivel hozzájárultak ahhoz, hogy a cég évente harminc százalékos növekedést produkál. Ráadásul nem ez volt az első ilyen út. Sityodtong már korábban is szervezett hasonló vakációkat, és az úti cél mindig meglepetés. Az alkalmazottak csupán annyit tudnak előre, hogy egy ötcsillagos hotel luxuslakosztályaiban szállásolják majd el őket.

Kutyabarát jutalom

A BrewDog sörfőzde vezetősége egyhetes szabadságot ad annak a munkatársának, aki befogad egy kutyát. Amikor egy család négylábú családtaggal bővül, sok időbe telik, mire mindenki megszokja az új helyzetet. Korábban a skót vállalat dolgozói, ha új házi kedvenc került a családba, bevihették magukkal a munkahelyükre. Most viszont már egyhetes fizetett szabadság is jár nekik, amennyiben menhelyről vesznek magukhoz kutyát.

Busás fizetésemelés

A Gravity Payments alapítója, Dan Price vaskos jutalommal köszönte meg alkalmazottai munkáját: saját fizetése kárára minden dolgozónak évi minimum 70.000 dollárra emelte fel a fizetését, és sajátját is ennyire csökkentette. A beosztottak a gáláns kedvességért cserébe hat hónapig spóroltak, és meglepték a világ legjobb főnökét. Mivel Price az új fizetésével nem tudta megvenni magának a Teslát, amire régóta vágyott, a dolgozók összedobták az árát, és ők vették meg neki.

Autó és lakásadomány

A gyémántkereskedelemmel foglalkozó Hare Krishna Exports hatalmas indiai vállalat, több száz alkalmazottal. Nem csoda, ha a főnöknek volt pénze gáláns gesztust gyakorolni. Savji 1260 autót és 400 lakást ajándékozott a 2016 áprilisában legjobban teljesítő alkalmazottainak. Érdekes adalék, hogy a nagylelkű főnök a fiát viszont nem kényezteti el túlzottan: a 21 éves fiatalembert elküldte az ország déli részébe, egy kisvárosba, hogy ott szerezzen értékes tapasztalatokat. A fiú fizetése 7000 rúpia volt, amely nem egészen harmincezer forintnak megfelelő összeg.

Labdamedence

Lee McAteer, a manchesteri székhelyű Invasion tulajdonosa azzal lepte meg dolgozóit, hogy az irodát gigantikus labdamedencévé alakította át. A 250 ezer színes labda behordása nem kevesebb, mint 5 órát vett igénybe. A beosztottak ezután sokkal-sokkal boldogabban és jobb hangulatban dolgoztak, és a meghökkentő ötletre egész életükben emlékeznek majd.

Megosztás: