Primadonnák | kíméljenek!

Van-e helye a csapatmunkában az individualizmusnak? Molnár Imre stratégiai tanácsadó, coach írása.

Nemrégiben volt szerencsém Szaud-Arábiában egy ottani gigászi telekommunikációs cég egyik projektjét irányítanom. Szinte csak indiai kollégákkal dolgoztam. Érdekes volt látni, hogy náluk mennyire mást jelent a csapatmunka, mint nálunk. Amíg minden jól megy, és nincsenek konfliktusok, addig szinte ugyanolyan a hozzáállásuk. A különbség ott kezdődik, amikor valami probléma üti fel a fejét. Márpedig nagy léptékű projekt esetén, ez borítékolható. Ilyenkor mutatkozik meg valójában, hogy ki a jó csapattag, ki a jó főnök.

Sokkal többen gondolják magukat jónak, mint ahányan valóban azok. Probléma esetén előtérbe kerülnek az egyéni célok, félelmek, érdekek és a legtöbb esetben szépen lassan elkezdik felülírni a csoportérdekeket. Az indiai kultúrában azonban a csoport, a közösség minden esetben az egyén előtt áll. Ha gond van, akkor különösen.

Igazából nincs ebben semmi újdonság. Egy bizonyos Geert Hofstede nevű holland szociálpszichológus már a hetvenes évek óta több dimenzió mentén vizsgálta az egyes nemzeti kultúrákat, és ezen szempontok közül az egyik az individualizmus vs. csoportérdek volt. Jól kivehető, hogy a mi „nyugati” kultúránk mennyire egyénközpontú a csoporttal szemben. Mennyire csak magunkkal és a közvetlen szeretteinkkel törődünk. Míg például a távol-keleti kultúrákban a csoportérdek dominál – egy munkahelyen is természetesen.

individualizmus

Idehaza valamiért nagyon szeretjük a „celebeket” a munkakörnyezetünkben is. „Kellenek a húzóemberek” – ahogy mondani szokás. Őket hívom én Primadonnáknak. A Primadonna egyszemélyes sikert arat. Ha valami jól megy, az az ő személyes érdeme, ha valami rosszra fordul, akkor az a „ti bajotok”. A Primadonna elvárja, hogy körülrajongják, sztárolják, hogy ő legyen az év dolgozója. Régi, bejáratott rutinokkal dolgozik és okosan manipulál. Sokszor csak őt veszik észre, mert nem senki mást nem enged közel a sikerhez. Ez nemcsak magyar sajátosság. Az erősen férfias kultúrákban, ahol a siker elsődleges mércéje a pénz és az előrejutás, mindenhol megtalálható ez. Biztosan látott már ilyen kollégát Ön is.

Sajnos, azonban a Primadonnák sosem lesznek jó csapattagok. Elnyomják a többieket, nem befogadóak és ha gond van, azonnal hárítanak. Ugyanakkor, ha Hollywoodi szuperprodukció a projektünk, akkor mindenképp szükségünk lesz Primadonnára is. Aki az arca a projektnek, aki segít eladni azt, de lássuk be, hétköznapi munkáink általában nem szuperprodukciók.

Jó lenne olyan közegben dolgozni, ahol észreveszik a csöndes hozzáértőket és nem hagyják uralkodni a Primadonnákat. Ahol a csoport érdeke fontosabb, mint az egyéni célok. Mindannyiunk érdeke ez lenne, és itt nemcsak a munkahelyekre gondolok.

Megosztás: