Ön ajánlaná | a munkahelyét?

Jó dolog ismerősöket mellénk csábítani az irodába, bizonyos helyeken akár jutalmat is ér, de vajon van olyan jó a munkahelyünk?

Manapság több vállalatnál működik belső ajánlóprogram, amelynek keretében kollégák javasolhatják ismerőseiket a cégen belül megnyíló pozíciókra. Ha pedig az ismerős beválik, akkor ezzel a már ott dolgozó is jól jár, hiszen általában az ajánláshoz valamilyen javadalmazás, kompenzáció is kapcsolódik.

Sok cég tartja kifejezetten hatékony toborzási módszernek a munkatársi ajánlást, persze, ehhez az is kell, hogy az adott helyen jó legyen dolgozni, így a munkavállaló bátran hívhassa ismerőseit. Ezt vizsgálandó a HR Portál egy érdekes felmérést készített, ahol azt kérdezték, ajánlanák-e munkahelyüket barátaiknak.

Az eredmények sorrendje

A válaszadók 40 százaléka egyértelműen ajánlaná a cégét, 34 százalékuk bizonyos szempontból igen, de nem teljes mellszélességgel (21 százalék a pénz miatt igen, a hangulat miatt nem, 13 százalék pedig éppen fordítva), 25 százalékuk viszont nem élne a lehetőséggel, alighanem saját rossz tapasztalatai miatt.

A jó munkahely titka

A nemzetközi felmérések szerint az alkalmazottak többsége sokkal többre értékeli azokat a munkahelyeket, ahol egy jól összekovácsolódott, stabil csapat része lehet, ahol mindenki tisztában van a feladatával, mint egy olyan helyen, ahol viszonylag magas a fluktuáció. Egy olyan csapatban, ahol már régóta dolgoznak együtt a munkatársak, már ismerik egymás erősségeit és gyengéit, könnyebben ki tudják egészíteni egymást, hogy sikeres csapatot alkossanak. Ennek fejlesztésére nagyszerű lehetőség a csapatépítő program, a céges vacsorák, sportprogramok.

A folyamatos fejlődésre való motiválás fontos szempont a jó munkahely megítélésében. Az ajánlható munkahelyeken például jár a megérdemelt jutalom: fitneszbérlet, egyéb sportolási lehetőségek, masszőr, ingyenes szemüveg és még folytathatnánk a sort, hogy mi mindennel lehet jutalmazni a dolgozókat, illetve ösztönözni aktív pihenésüket.

Maga a fizetés mindenképpen a leglényegesebb szempontok között van egy-egy ajánlható munkahelynél: „annyit kapok, mint amit megérdemlek, fizessék meg a munkám” – ugye ismerős? Egy jó munkahelyen megfizetik a dolgozókat, és a fentiek alapján látható, meg is becsülik őket. Ezek alapján mindenki döntse el, ajánlaná-e tiszta szívvel a legjobb barátjának a munkahelyét, ha pedig nem, akkor talán érdemes fordítva is megvizsgálni a kérdést.

Megosztás: