Munkaerőpiac | Változásokat hoz az újév

Kiemelkedő szerepet kap az élethosszig történő tanulás, illetve felértékelődik a robotika jelentősége.

Nagy hatással lesz a munkaerőpiac jövőjének alakulására 2018-tól várható néhány, részben törvényi módosítás. Ennek három sarkalatos pontját jelölte meg a Profession, amelyre időben fel kell készülnie a vállalatoknak és az álláskeresőknek egyaránt.

Szigorodó adatvédelem

Az egyik legfontosabb befolyásoló tényező a 2018 májusától életbe lépő új Uniós Adatvédelmi Irányelv, a GDPR. A szabályok szigorításának értelmében minden cégnek felül kell vizsgálnia az általa kezelt személyes adatokat és hozzájáruló nyilatkozatok tömkelegét kell kitöltetnie.

Ez egyrészt rengeteg adminisztrációs és papírmunkát eredményez, másrészt alapjaiban változtatja meg a toborzás folyamatát, hiszen a jövőben lesznek olyan csatornák, melyeken keresztül csak akkor lehet valakit felkeresni, ha az érintett előre nyilatkozott arról, hogy személyes adatai kifejezetten ilyen célból is felhasználhatók.

Az Irányelv meglehetősen szigorú: nemzetközi piacon jelenlévő cégek esetében anyavállalati felelősségvállalást követel meg, és akár 10 millió eurós vagy az árbevétel 2 százalékával megegyező pénzbírságot helyez kilátásba. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy minden szereplőnek alaposan felül kell vizsgálnia a meglévő adatbázisát és a toborzási stratégiáját.

Még több figyelem a toborzásra

A tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyon sok – főleg szolgáltatóiparban tevékenykedő – cég azért húzza le a rolót, mert nem talál megfelelő munkaerőt. Ugyanakkor sok esetben tapasztalható, hogy a vállalkozások egy része nem hirdet, nem toboroz, nem keres hatékonyan. A tapasztalatok szerint az a munkáltató lesz sikeresebb, aki hamarabb felismeri, hogy jelen munkaerőpiaci helyzetben nem lehet ölbe tett kézzel várni a megfelelő jelentkezőre, hanem proaktívnak kell lenni, pénzt és időt kell fektetni a toborzásba. Érdemes a cégvezetőknek a toborzás hatékonyságára vonatkozó méréseket bevezetni a stratégiai folyamataikba. Így látni fogják, hogy többszörösen megtérül, ha a cég szakértőkre bízza és kiszervezi a teljes kiválasztást.

Az átképzés kiemelkedő szerepe

A robotika egyre növekvő szerepe várhatóan rövidtávon, akár már jövőre megmutatkozik. Ennek első látható jele valószínűsíthetően az ipari gyártás-termelési szektorban lesz.

A robotok egyre növekvő tudása és megnövekedett hatékonysága, valamint a humán munkaerő drágulása miatt a szektor szereplői várhatóan egyre bővülő robotikus megoldásokat alkalmaznak majd.

Bármelyik következik is be, a felszabaduló munkaerőnek köszönhetően enyhülhet a jelenlegi túlfeszített létszámhiányos állapot az egyéb gyártási-termelési területeken. Részben ez a folyamat is azt mutatja, hogy a speciális szaktudás egyre megbecsültebb lesz, azaz az élethosszig tartó tanulás talán sosem volt ilyen fontos, mint napjainkban. Ez az átképzésre szakosodott piaci szereplők erősödéséhez és felértékelődéshez is vezet majd.

Megosztás: