Mire figyeljen | egy állásinterjún?

Hosszú a lista, hogy mivel ronthatják a jelöltek az állásinterjút. Mutatjuk, mire figyeljen oda!

Olyan állásinterjúért nem kár, ahol a felek nem voltak szimpatikusak egymásnak. Előfordul, és nem veszít a jelölt semmit azzal, ha egy számára nem szimpatikus környezetbe nem kerül be. Néha csak balul sülnek el dolgok, de ez nem nagy baj: a kisebb késést talán megbocsátják, a kicsit elszúrt öltözéket is, ha hosszú munkanélküliség után nem vidám a jelölt, azt is értik, és ezekkel együtt is lehet állást elnyerni. De vannak olyan szempontok, amelyeket a HR-esek nem bocsátanak meg. Íme, az interjúztatók néhány, elrettentő tapasztalata.

Az előző munkahelyéről nyilván azért került el a dolgozó, mert valami nem stimmelt. Akármi is volt, már elmúlt, sértettség nélkül kell róla beszélni. A személyes konfliktusokat is megértik, ha megfelelően kommunikáljuk. Diplomatikusan, nem szidalmazva a jelen sem lévő másik felet, nem célozgatva arra, hogy korrupt volt, hogy képzetlen volt. Gyanús, ha valaki az összes munkahelyéről ilyesmiket mond – olyankor úgy látszik, ő maga generálja a személyes ellentéteket, és így nyilvánvalóan nem tűnik jó választásnak.

Az eddigi tapasztalatok alulértékelése is azt eredményezi, hogy nem tűnik elég komolynak az álláskereső tudása, rutinja, tehát nem jó választás. Amikor a jelölt részletezi a korábbi feladatát, nagyon ügyeljen rá, hogy ne legyen belőle üzleti titkok kifecsegése. A túlértékelés is egyértelműen káros: ha komoly feladatként beszél a jelölt valamiről, ami egyébként kis rutinnal, nem túl nagy tárgyi tudással megoldható, akkor abból az látszik, hogy az egyszerű feladat is összetett és megterhelő számára. Ezért ne arról meséljen hosszan. Ha a tudása és tapasztalata szintjét megfelelően bemutatta, még mindig van hibalehetőség!

Az állásinterjú elején a pozícióról általában elmondja az interjúztató, amit fontosnak gondol, és ilyenkor figyeljen a jelölt nagyon. Kérdezzen vissza akár, hogy mit jelent a napi feladatok szintjén a munkakör, mutassa az érdeklődését, párbeszéd alakuljon ki. Jól kell kommunikálni az eddigi tapasztalatokat is. Különösen fontos ez, ha más iparágból érkezett: például egy textilipari cégnél is lehet valakiből jó beszerző, még akkor is, ha közszférából érkezett. Ha mindezek rosszul működnek, már az első körben lőttek az állásnak.

Megosztás: