Minek örülnek a dolgozók | év végén?

Ha egy cég megfelelően motivált dolgozókkal vág neki a következő esztendőnek, akkor ezzel megtérülhetnek a jutalmakra költött plusz kiadások.

Ad is, meg nyer is

Év vége felé is érdemes a pénztárcakímélő megoldásokra, a kedvezményes adózással igénybe vehető, béren kívüli juttatásokra összpontosítani. A cégek így sokat spórolhatnak a kiadásaikon, vagy – más szemszögből nézve – ugyanannyival többet adhatnak dolgozóiknak.

Alapvetően év végén is ugyanabból az eszköztárból lehet csemegézni, mint év közben – néhány szempontra viszont érdemes odafigyelni. Ha egy cég év közben is biztosít cafeteria juttatásokat – például utalvánnyal egészíti ki dolgozói havi bérét –, akkor figyelembe kell vennie, hogy a törvény egy éves maximum összeghatárt, fejenként 500.000 forintos plafont állapít meg. Azt is meg kell vizsgálni, hogy inkább a meglévő cafeteria-rendszer keretösszegét szükséges-e megemelni, vagy azon felül biztosítják az év végi extrákat.

Ha egy cég nem él a cafeteria lehetőségével, akkor nagyobb felhasználható kerete maradhat az év végére. Szűkös költségvetés mellett viszont érdemes egy összegben megjutalmazni a dolgozókat a felaprózás helyett: egy decemberben kézhez kapott 25.000 forintos bónusz jobban jön, mint havi 2000 forintnyi utalvány. Azt viszont nem szabad szem elől téveszteni, hogy ha a dolgozó nem egész évben állt alkalmazásban, akkor az évi 500.000 forintos összeghatárnak az időarányos része tartozik a kedvező adó hatálya alá.

Visszamenőleg is kalkulálhat

Az év közben is elérhető kedvezményes adózású cafeteria elemek között szerepel a munkahelyi étkezés, az iskolakezdési vagy például az önkéntes nyugdíjpénztári támogatás, ezek azonban nem klasszikus év végi ajándékok. A hazai juttatási palettán az Erzsébet-utalvány a legnépszerűbb, itt a jogszabály havi 8000 forintos korlátot szab meg. Ha a vállalkozás nem használja ki ezt a keretet, akkor visszamenőleg is kiegészítheti a kifizetéseit, csupán pontosan meg kell jelölnie, melyik hónapra, milyen összegű plusz utalványt bocsát ki. A kedvezményes év végi jutalom összege tehát maximum 12×8000 forint (vagyis 96.000 forint) lehet, de ha egy dolgozó havonta 2000 forintos juttatást kapott Erzsébet-utalvány formájában, akkor legfeljebb 12×6000 forintos bónusszal lehet kalkulálni.

A SZÉP kártya feltöltése is a slágerek között szerepel év végén: a szálláshely alszámla esetén évi 22.5000 forintot, vendéglátásnál 150.000 forintot, míg szabadidős tevékenységek támogatására 75.000 forintot biztosíthat a munkáltató kedvezményes adózás mellett. Összesen így akár 450.000 forint is landolhat karácsony előtt a SZÉP kártyán, de csak akkor, ha a munkáltató év közben nem támogatta ilyen formában a dolgozóját.

Egészségpénztárba havonta 30.450 forintot fizethet be kedvezményesen a munkáltató – ezt viszont visszamenőleg csak 3 hónapra lehet adni év végén.

A teljesen adómentes juttatások közül év végi bónuszként elsősorban a sportbérlet, a sportbelépő jöhet szóba, ráadásul itt a törvény nem ír elő felső összeghatárt. Kulturális rendezvényre szintén adómentesen adhatunk belépőt vagy utalványt, ami jó ajándék lehet a színházat, mozit, múzeumot kedvelő kollégáknak.

Az alábbi táblázatban foglaltuk össze a béren kívüli juttatás-formákat és a törvényileg meghatározott plafonokat:

Juttatás Fizetendő adó mértéke Korlát
Erzsébet-utalvány 35,7% 8000 Ft / hó
SZÉP kártya 35,7%

Szálláshely: 225.000 / év

Vendéglátás: 150.000 / év

Szabadidő: 75.000 / év

Önkéntes egészségpénztár 35,7% 30.450 Ft / hó
Sportbelépő, sportbérlet Adómentes Korlátlan
Kulturális belépő / utalvány Adómentes 50.000 Ft / év
Összesen:   500.000 Ft / év

Megosztás: