Minden részlet számít! | Hatékonyabb kiválasztás online képességtesztekkel

Ahol elengedhetetlen a logikus gondolkodás, analitikus szemlélet, erős számolási képességek megléte, ott a numerikus teszteket preferálják a munkaadók.

Több cég és bank is használja a kiválasztás során az úgynevezett Captain verbális-numerikus és angol részképességet mérő teszteket. A tanácsadói munkakörökben nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy olyan kollégákat válasszanak ki, akik képesek gyorsan és jól megérteni az ügyfelek igényeit – amely részképességet kitűnően lehet mérni a verbális tesztek segítségével. Olyan munkakörökben, ahol elengedhetetlen a logikus gondolkodás, analitikus szemlélet, erős számolási képességek megléte, ott a numerikus teszteket használják az előszűrés során.

Régebben a tesztelések dokumentálása adminisztratív költségekkel járt és sok időt vett igénybe, mind a jelentkezőktől, mind a HR-es szakemberektől. Sok jelentkező esetén jelentős humánerőforrást követelt. A felmérésekhez kapcsolódó munkafolyamatok – tesztek létrehozása, specifikálása, a jelentkezővel történő kommunikáció, az eredmények kiértékelése és a tesztek regisztrációja – nagy része automatizálható. Ezt ismerte fel több bank, valamint a Captain és a Nexum cég is. A közös együttműködés eredménye a Karrier Portálba integrálható, automatizált, tesztelések menedzselésére alkalmas online tesztrendszer.

Egyszerű módszer

Egy kattintás elküldeni a kiválasztott jelölteknek a teszteket. A kitöltendő online tesztről a pályázónak automatikusan levelet küldenek, amely tartalmazza az online kitöltéshez szükséges instrukciókat. Az eredményt a rendszer rögzíti, így módot ad a kiválasztással foglalkozó kollégáknak arra, hogy standard eszköz használatával objektív képet kapjanak a jelöltek részképességeiről. A teszteket legjobban kitöltő jelölteket hívják személyes interjúra, ahol szakmai és egyéb készségeikről adhatnak számot. Mára számos helyen kiválasztási folyamat elengedhetetlen részét képezik az online képesség tesztek, mert felgyorsítják a legjobb jelöltek kiválasztását.

A tesztek segítségével kideríthetővé válnak a leendő munkatársak motivációi, munkahelyi viselkedésük, önismeretük vagy épp a bennük rejlő potenciál. Mivel ezek a felmérések nagyon árnyalt képet rajzolnak ki a kitöltőről, inkább fejlesztésben, kiválasztásban használják. Az előszűréshez egyszerűbb, gyorsabb tesztekre van szükség. Ezért a tesztek egy-egy részképességet magyar mintán bemértek, a felhasználó saját jelentkezőinek pontszámát a magyar átlaghoz tudja viszonyítani, és ez alapján dönthet, hogy tovább engedi-e a jelöltet a kiválasztási folyamatban.

A tesztek kitöltése online, aszinkron történik, vagyis a HR-es munkatársnak nem szükséges a tesztek lebonyolításával kapcsolatos szervezői feladatokat ellátnia, a jelentkező pedig egy számára optimális időpontot választhat, ráadásul külön regisztrációra sincs kötelezve. A tesztek kiértékelése automatikusan történik, így a HR-esnek csak az előkészített döntéshozatali feladatokra szükséges időt szakítania.

Megosztás: