Hiába tudunk többet, még mindig túl stresszesek a munkahelyek

Továbbra is keveset sportolva, sokat kávézva és cigarettázva próbáljuk túlélni a munkanapokat, a stressz pedig csak kicsivel csökken.

Az elmúlt évek során számos tanulmány vizsgálta a munkahelyi stressz hatását, megerősítve azt a feltételezést, hogy a munkahelyi pszichoszociális stressz szívrendszeri és más betegségek előfordulásának magasabb kockázatával jár. A munkahelyi stressz egészségre gyakorolt hatásairól való tudás sokat fejlődött az elmúlt évtizedek során, a fejlődés alapját új elméletek megalkotása és azok empirikus tesztelése jelentette.

Jó hír, hogy a korábbinál némileg kevesebb stressz ér bennünket a munkahelyünkön, de sajnos csak kicsivel csökkent a ránk nehezedő nyomás. A legszembetűnőbb, hogy a munkáltatók és a munkavállalók szemléletében sem történt lényegi változás.

Ez jól látszik azon, hogy a válaszadók 20 százaléka állította azt, hogy a munkája sok stresszel jár. Nem meglepő módon a 4 és 6 órás munkaidőben dolgozók körében ez az arány jóval kevesebb. A testmozgás jótékony hatását igazolja a kutatás azon állítása, hogy az aktívan sportolók szintén kevésbé érzik stresszesnek a munkájukat – derül ki a Profession felméréséből.

Nagy elvárások

Csakúgy, mint négy évvel korábban, a legnagyobb stresszforrást a munkával kapcsolatos elvárások jelentik (23%). Amíg korábban a vezetőkel való kapcsolat nem okozott komolyabb konfliktust, addig ez idén a második leggyakoribb ok (20%). A kollégák (12%), az iparág helyzete (11%), az ügyfelek, partnerek (14%) és a munkakörülmények (12%) pedig nagyjából egyforma arányban okoznak kellemetlen pillanatokat.

A munkahelyi feszültségoldásnak egyik jellemző módja a sportolás. A válaszadók negyede kifejezetten ilyen célból mozog. Sajnos ennél magasabb azok aránya, akik a kávézást (29%) és a dohányzást (23%) részesítik előnyben. A leghatásosabb stresszoldónak szerencsére egy sokkal egészségesebb módszer számít: a megkérdezettek majdnem fele inkább kibeszéli magából a konfliktusokat. Hogy a stresszes hangulat ne álljon fent sokáig, az a munkáltatók érdeke is, hiszen az emberek 45 százalékára blokkoló hatással van a feszültség és csupán 17 százalék számára van motiváló hatása.

A sportolás

Jó hír, hogy a kérdőívet kitöltők több mint fele rendszeresen sportol, a legtöbben heti két-három alkalommal (47%). A négy évvel ezelőtti adatokkal összehasonlítva nem nőtt azok aránya, akik a mozgást a mindennapjaik részévé teszik.

Úgy tűnik a munkahelyek továbbra sem támogatják munkavállalóik fizikai és mentális egészségének megőrzését, 73 százalékuk semmilyen módon nem segíti dolgozói sportolását. Csupán egytizedük üzemeltet valamilyen sportlétesítményt, 6 százalékuk biztosít kedvezményes belépőjegyet és 4 százalékuk szervez sportnapot dolgozóinak. A 2014-es adatok alapján leginkább a nagyobb méretű, 100 főnél több alkalmazottal rendelkező cégek támogatják célzottan a sportolást.

Megosztás: