Fizetési igény | Csak határozottan!

Az állásinterjún a legkényesebb kérdések közi tartozik a fizetési igény. Keveset mondjon a jelentkező, vagy legyen gátlástalan?

Sok esetben már a jelentkezésnél elkérik a pályázók bérigényét, de legkésőbb a személyes interjún sor kerül erre. A lényeg a meggyőzésben, a megfelelő indoklásban rejlik. A Profession állásportál szakértői szerint a legtöbben elkövetik azt a hibát, hogy egy konkrét összeget mondanak, esetleg tól-ig határozzák meg az igényüket. Úgy vélik, jobban jár a jelentkező, ha már előre alaposan felkészül az adott munkakör, munkaerő-piaci szegmens ismérveiből, és ezen információk birtokában tud magabiztosan érvelni.

A minimum

A tárgyaláson természetesen ki kell emelni egy minimumot, ami alatt nehezen tudja a jelentkező elképzelni a megegyezést, jelezve, hogy tisztában van azzal, a munkáltató kedvezőbb feltételt is szabhat. Ezzel elkerülheti azt a gyakori esetet, hogy nagy szerénységében munkavállalóként jelentősen alulértékeli a vállalat elképzelését és lehetőségét. Az igazán korrekt partnerek ilyenkor azért szólnak, hogy ennél azért jobb kondíciókat is fel tudnak kínálni, de nem minden esetben ilyen nagyvonalú egy munkáltató. Az is fontos, miért tartja a pályázó, avagy a pályáztató indokoltnak a szóba került összeget, és tisztázni kell, hogy milyen egyéb juttatások – cafeteria, költségtérítés – egészítik ki azt.

A maximum

A magasabb bérigény elérése érdekében érv lehet, hogy az előző munkahelyen hasonló beosztásban mennyi volt a fizetés. Továbbá hogy mennyi tapasztalat van a munkakör ellátásában. Pályakezdőként felhozható a friss tudás, a lelkesedés, a tudásvágy. Kitérő vagy bizonytalan választ nem érdemes adni a fizetési igényre vonatkozó kérdésre, amennyiben az állás elnyerésének puszta ténye fontosabb a bérezésnél. Az is érv lehet, hogy a biztos állás jelenleg nagyon lényeges a pályázó életében.

Így talán meggyőzhető a munkaadó egy-egy nagyobb összegről. Amennyiben már az álláspályázatnál meg kellet jelölni a fizetési igényt, ahhoz ragaszkodni kell élőben is, hiszen ugyancsak nem veszi jól ki magát, ha ilyenkor mást mondanak. A megkérdezett HR-szakértők szerint minden erővel törekedni kell arra, hogy az állásinterjún olyan lehetőségeket lehessen megalapozni, ami előrelépést jelent a jelenlegi helyzethez képest. Határozottan tudni kell, mit akar a jelentkező: amennyiben az állás elnyerése és a biztos jövedelem javít a körülményein, erre törekednie is kell. Ha azonban magasabb pozíciót, több pénzt szeretne, az is bátran közölhető.

A fizetési igény megjelölése tehát nem egy lottószám bemondása, éppolyan alapos felkészülést, realitásérzéket, önismeretet és megfelelő indoklást kíván, akárcsak az álláspályázat többi része. Az olyan munkahelyeken pedig, ahol minden pozícióra tudnak egy teljesen tapasztalatlan juniort feleannyi pénzért, lehet, hogy semmi keresnivalója nincs ott egy tapasztalt pályázónak.

Megosztás: