„Emberarcú” cégvezetés | Ne hagyja magára dolgozóit!

Egy cégvezetőnek rendszeresen oda kell figyelni a dolgozóra. Ha a munkatárs felmond, sose a harc legyen a lényeg.

A motivált, lojális munkatársakról sose feledkezzünk meg. Egy cég vezetőjeként fel kell ismernünk, ha munkatársai túlterheltek. Ha egy dolgozó segítséget kér, akkor biztosítsuk a támogatásunkról. Ellenkező esetben úgy érezheti, nem fontos a cég számára. Ne hagyjuk odáig fajulni a dolgot, hogy egy korábban lojális kulcsemberünk jó ötletnek tartsa a váltást – derül ki Csikós-Nagy Katalin fluktuációkezelő szakértő tanulmányából.

Segítsünk a dolgozónak

Ne hagyjunk magára senkit, aki segítséget kér. A segítségkérésnél nincs nyilvánvalóbb jele annak, hogy emberünknek szüksége van ránk. Lehet, hogy egy kiemelkedően jó munkaerőről van szó, és mi úgy érezzük, egyedül is képes megoldani a problémát, de ilyenkor gondolkodjunk a munkavállaló fejével. Ha segítséget kért és visszautasítást kapott válaszul, annak az üzenete a következő: magamra hagytak.

Gondoljunk bele, mennyibe kerül egy kulcsemberünk elveszítése. Ha úgy érezzük, túl sok időt és energiát emészt fel a munkatársak megtartásának kérdése, tegyük mérlegre a megtartás és az elveszítés „árát”. Egy vállalkozás esetében a felmondott kolléga utódjának megtalálása alaphangon három hónapba kerülhet. A betanítása pedig további legalább hat hónap. Mindez legalább kilenc hónapos kiesést, azaz veszteséget jelent. Ezt nem lehet összehasonlítani azzal, amit a kért segítségnyújtás megkívánt volna időben és pénzben.

Érdemes tárgyalni

Ha már megtörtént a baj, beszéljünk a dolgozóval. Erre azért van szükség, hogy a felmondás során ne a dac és a harag irányítsa a feleket. Adjunk időt egymásnak, nézzünk magunkba, keressük meg, hogy hol van a mi részünk mindebben. Kérdezzük meg, tudunk-e tenni valamit annak érdekében, hogy maradjon. Összességében tehát azt mondhatjuk, hogy a kulcs a rendszeres odafigyelésben rejlik. Ez segíthet abban, hogy időben felismerjük azt, hogy mire van szüksége munkatársainknak ahhoz, hogy továbbra is elkötelezettek, motiváltak és lojálisak legyenek

Megosztás: