A személyiségteszt | nem a legfontosabb faktor!

Szó nincs arról, hogy egy személyiségteszt kitöltése rögtön az állás elnyerésével járna.

Az állásra jelentkezők többsége tart a tesztek kitöltésétől, főleg két okból kifolyólag. Egyrészt azért, mert azt gondolják, hogy ezen múlik az, hogy elnyerik-e az állást vagy sem. Pedig erről szó sincs. A teszteket általában csupán arra használják a kiválasztást végző szakemberek, hogy tényszerűvé, számszerűsíthetővé tegyék az interjún tapasztalt benyomásokat, tehát nem csak a teszt alapján döntenek.

A másik tesztekkel kapcsolatos félelem abból fakad, hogy sokan azt gondolják, a teszt eredménye egy objektív értékítélet, azaz jó ember-e a jelentkező, vagy sem. Erről pedig biztosan nem szól a teszt. A személyiségtesztek azt mérik, hogy az álláskereső személyisége (képességei, gondolkodásmódja, motivációi) mennyire van összhangban a megpályázott pozícióra megfogalmazott elvárásokkal, valamint hogy hogyan illeszkedik bele a vállalati kultúrába, a csapatba, a főnöködhöz. A tesztek eredményét tehát soha nem érdemes értékítéletnek tekinteni!

A leggyakoribb tévhit

Talán az egyik leggyakoribb tévhit, hogy sokan azt gondolják, érdemes a tesztet befolyásolni, azaz az elvárásoknak megfelelően megírni. Valóban meg lehet írni úgy a tesztet, hogy befolyásolva legyen az eredmény, a kérdés csak az, hogy érdemes-e: több teszt mér ugyanis cseles kérdéskombinációkon keresztül torzítást. Tehát azt, hogy mennyire alakította át a jelentkező a válaszait az elvárásoknak megfelelően. Ha ezt tapasztalják, automatikusan kizárják az illetőt a kiválasztási folyamatból. De érdemes végiggondolni, még ha nem is mér a teszt torzítást, érdemes-e egyáltalán olyan képet festeni magunkról, ami nem felel meg a valóságnak? Ha ez alapján választanak ki valakit egy munkára, a cégnél is csalódni fognak, amikor kiderül, hogy nem ilyen a személyisége, de nagy valószínűséggel ő sem fogja magad jól érezni az újdonsült munkahelyén.

Amit érdemes megkérdezni

Amennyiben a megpályázott pozícióhoz felkérik az álláskeresőt teszt kitöltésére, érdemes még a teszt kitöltése előtt néhány dolgot tisztázni: Mennyi időt igényel a teszt kitöltése? Meg kell tudakolni, mikor lesz az eredményről visszajelzés? Nem szabad hagyni, hogy az eredmény elkeserítse, hiszen tapasztalatot adhat arról, hogy milyen területen kell még fejlődni.

Megosztás: