Pályázat | családbarát munkahelyre

Június 30-ig pályázhatnak a kis- és közepes méretű vállalatok a Családbarát munkahely címre. A keretösszeg 60 millió forint.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a napokban jelentette be, hogy ezúttal is lehet pályázni a Családbarát munkahely címre. Ennek keretösszege 60 millió forint, egy pályázó (főleg kis- és középvállalatok) legfeljebb hárommillió forintot nyerhet el. A felhívásra június 30-ig lehet jelentkezni. A minisztérium közlése szerint egyre több munkáltató felismeri, hogy mekkora versenyelőnyt jelent a családbarát gondolkodás a munkaerőpiacon. Egymást támogató család- és gazdaságpolitikára van szükség, hogy a gyermekvállalás ne lehessen akadálya a munkavállalásnak, és a munka se a családalapításnak. A kormány intézkedései – például a családi típusú adózás, az otthonteremtési program, a bölcsődei rendszer átalakítása – azt szolgálják, hogy a dolgozni hajlandó emberek kapjanak munkát és tisztességesen el tudják tartani a családjukat.

Nők a családban

A családtámogatásra szánt összeget a kormány nyolc év alatt szinte megduplázta: a 2010-es, kevesebb, mint ezermilliárd forintról 2018-ra csaknem kétezer milliárdra növelte. Ez azt jelenti, hogy Magyarország a GDP-nek majdnem öt százalékát fordítja a családokra, míg az OECD-átlag 2,55 százalék. Az európai uniós finanszírozású projektekkel is próbálják segíteni a nők elhelyezkedését, valamint a munka és a magánélet összeegyeztetését. Ilyen program például a család társadalmi jelentőségének tudatosításához hozzájáruló Védőháló a családokért pályázat, valamint a Nők a családban és a munkahelyen című felhívás, amelynek célja, hogy “nőközpontok” létrehozásával országszerte helyi szinten segítsék a nők foglalkoztathatóságát tanácsadásokkal vagy képzésekkel.

Egyre több hölgy dolgozik

Mint ismert, 2010-ben Magyarországon mélyponton volt a gazdaság és a foglalkoztatottság, körülbelül 1,7 millió nő dolgozott, a munkanélküliségi mutató pedig majdnem 11 százalék volt a körükben. 2017 elején viszont már kétmillió nő dolgozott, a munkanélküliség mutató pedig 4,7 százalékra esett vissza esetükben. A munkába állást segítő intézkedések között szerepel a munkahelyvédelmi akcióterv, amely bizonyos munkabérre rakódó terhek mérséklésével segíti például a pályakezdők, az 55 év felettiek vagy a szakképzetlenek elhelyezkedését. A programnak köszönhetően 2016-ban mintegy 35 ezer kisgyermekes, csaknem 135 ezer szakképzetlen és több mint 134 ezer 55 év feletti nő tudott munkát találni. A minisztérium hangsúlyozza: a kormány úgy gondolja, a család hosszú távú, biztonságos működéséhez a legjobb alapot a munkajövedelem adja. A választás szabadságát szeretnék megadni a szülőknek, hogy aki dolgozni szeretne, az visszatérhessen a munkaerőpiacra a szülés után, de aki otthon szeretne maradni a gyerekkel, az se kerüljön hátrányba.

Megosztás: