Okostelefonnal | a sikerért

A vállalkozó abban különbözik az alkalmazottól, hogy érzékenyebb, nyitottabb az újdonságokra, és meglátja, hogy mitől működhet még jobban a cége. Az okostelefonok és a táblagépek manapság már elengedhetetlenek ehhez.

– Őszintén megmondom, presztízsből vettem meg életem első okostelefonját. Éreztem, hogy a tárgyalásokon jól mutat majd az érintőképernyős telefon, de attól nem kellett tartanom, hogy belecsörög a tágyalásba. Mivel be se mertem kapcsolni – ad példát a vállalkozó, Lackó Ákos arra, hogy minden kezdet nehéz. – Az áttörést az hozta meg, hogy a nyaralásra magammal vittem, de ennek is praktikus okai voltak: elromlott a fényképezőgépem, és azt tudtam, hogy a telefonom kamerája legalább annyit tud, mint a régi digitális. Ez így is volt, sőt, a következő lépésben már el is akartam küldeni a képeket. Az MMS drága, megpróbálkoztam tehát az előre feltelepített Gmail-es levelezéssel, és a vártnál sokkal könnyebben tudtam csatolni, majd elküldeni a fotókat. Azóta gyakorlatilag függő vagyok, de egyre inkább a vállalkozásom érdekében használom a készüléket. Mondok egy példát: egy kis építőipari cégem van, családi házak kivitelezésében veszünk részt. A megrendelők mindig szeretik tudni, hogy mi hol tart, állandóan a nyakunkra járnak ellenőrizni. Felajánlottam, hogy napi rendszerességgel küldök nekik fotókat a helyszínről. Persze, ettől még kijárnak ellenőrizni, de láthatóan örömmel veszik az építkezés képeit, és ez is hozzájárult ahhoz, hogy egyiküknek már a nyaralóját is mi újíthatjuk fel.

Hasznot hozó tippek Lackó Ákostól kezdő okostelefon-tulajdonosoknak:

1. Ne akarjunk egyből mindent tudni és megérteni. Nézzük ki a nekünk legizgalmasabb funkciót és azzal kezdjünk! Én a beépített kamerával indítottam, de az alapfunkciók minden alkalmazásnál nagyon hasonlóak.
2. Merjünk segítséget kérni! Nekem sok mindent az egyik kőművesem mutatott meg, aki fiatalabb nálam húsz évvel, és mindent tud az okostelefonokról.
3. Nincs olyan vállalkozás, amelynek ne lenne szüksége állandó internet kapcsolatra. Én például a számítógépet nem vihetem magammal az építkezésre, az okostelefonon viszont folyamatosan letölthetem a levelezésemet.
4. Sokáig számomra elegendőnek bizonyultak a telefonra előre feltelepített programok. Aztán felfedeztem a megvásárolható és ingyenesen letölthető applikációk világát, amelyben több hasznos, vagy éppen szórakoztatásra alkalmas és könnyen letölthető programot találtam.

Megosztás: