Okosbillentyűzetek | Telefonhoz vagy tablethez is!

Nem tud dolgozni, ha nincs önnél notebook? Ezek a billentyűzetek megoldást jelenthetnek a problémára!

Az elmúlt években jelentősen átalakultak a felhasználók számítógéphasználati szokásai. Az egyre többet tudó okostelefonok és a táblagépek elterjedésével együtt sokaknál háttérbe szorultak a klasszikus, asztali PC-k. Ugyanakkor a notebookok is egyre többet nyújtanak egyre kisebb méretben, elérhető áron, szóval kár lenne temetni őket, de az biztos, hogy a felhasználó ma már nem csak egy eszközön fogyasztanak tartalmat.

A produktív munka viszont egy másik kérdés, hiszen gépelni még mindig egy fizikai billentyűzeteken lehet a leghatékonyabban, épp ezért az érintőkijelzős eszközökhöz egyre több vezeték nélküli klaviatúra érhető el, amelyek közül az olcsóbbaknál gyakran lépnek fel kompatibilitási problémák, a gépelési élmény sem mindig a legjobb, ráadásul az sem megoldott, hogy mindennel működjenek.

A Logitech ezen problémákra kívánt megoldást nyújtani a K-szériás billentyűzetcsaládjával, amelyek megtervezésekor a kompatibilitás lehetett a legfontosabb szempont. Az újdonságok nem válogatnak az operációs rendszerek között, a nagy szereplők közül mindegyikkel könnyedén együtt tudnak működni, tehát Androidos okostelefokkal pont olyan könnyű őket párosítani, mint mondjuk az iPadekkel, vagy bármelyik Windowst vagy OS X-et/macOS-t használó számítógéppel. Ráadásul ezen eszközök közül egyszerre háromhoz is tudnak csatlakozni, hogy melyik kapcsolat legyen aktív, azt egyetlen gombbal lehet állítgatni.

Ennek persze csak akkor van értelme, ha a billentyűzetek minden más szempontból is megfelelnek a felhasználók által állított kritériumoknak. A jó hír, hogy megfelelnek. Egyrészt nagyon kényelmesen és gyorsan lehet rajtuk gépelni, ami a kellemes anyaghasználatnak, a jó mechanikának, és az elsőre furcsának tűnő, de a valóságban nagyon funkcionális, kör alakú gomboknak köszönhető. Magyar kiosztás sajnos nem érhető el a modelleknél, de a nemzetközi verzión minden olyan gomb megtalálható, ami szükséges, tehát a baloldali Shift mellett megvan az az extra billentyű, amivel a hosszú í-t lehet beírni.

Egyébiránt három modell létezik, a csúcsot a K780 jelenti, amely numerikus résszel és készüléktartó sínnel is rendelkezik. Hordozható, akár két évig is üzemel elemről, a tömege viszont közel egy kilogramm, hiszen valaminek meg kell tartania a belehelyezett táblagépeket, amelyek közül akár még a 12,9 hüvelykes iPad Prót is elbírja. Kisebb testvére a jelentősen olcsóbb K480, amelyen nem található numerikus rész, a tartósín viszont nem hiányzik róla, az ugyanis csak a K380-ról tűnt el.
Az árcédulák sajnos annyira nem barátiak, hogy mindenki fejvesztve szaladjon a boltokba K-szériás Logitech billentyűzetet vásárolni, de azoknak jó alternatívát jelentenek, akik tényleg sokat gépelnek az okostelefonjukon vagy a táblagépükön.

Megosztás: