Mobilon dolgozni? | Felejtős!

Biztonsági kockázatok miatt gyakran nem engedik a vállalatok a saját mobileszközzel végzett munkát. Igazuk van?

Biztonsági kockázatok miatt gyakran nem engedik a vállalatok a saját mobileszközzel végzett munkát. Igazuk van? Óvják a cégek a biztonságukat, ezért nem preferálják a vállalatok, hogy az alkalmazottak saját mobileszközeiken dolgozzanak – derül ki a Crowd Research Partners mobilbiztonsági felmérése szerint.

A több mint 800 nemzetközi IT biztonsági szakember megkérdezésével végzett kutatás rámutatott, hogy az úgynevezett BYOD (bring your own device – hozd a saját eszközödet) bevezetését leginkább (a válaszadók 39 százaléka szerint) biztonsági megfontolások gátolják, ezt követik 12 százalékkal az alkalmazottak adatbiztonságával kapcsolatos aggodalmak.

A biztonsági kockázatokon belül a szakemberek többsége, 72 százaléka az adatszivárgástól tart legjobban BYOD esetén, 56 százalékuk pedig attól, hogy a módszer esetleg jogtalan hozzáférést biztosítana a vállalat adataihoz, rendszereihez. A megkérdezettek csupán 52 százaléka tart valamilyen kártevőtől, pedig mint kiderült, minden ötödik vállalatnál történt már a mobiltelefonokkal kapcsolatos biztonsági incidens, elsősorban valamilyen rosszindulatú számítógépes program és vezeték nélküli kapcsolat következtében.

A növekvő fenyegetések, adatvesztések és új szabályozási igények ellenére a vállalatok 30 százaléka tervezi az IT biztonsági költségvetésének növelését, a többiek változatlanul hagyják vagy csökkentik a büdzséjüket – olvasható a kiberbiztonsággal foglalkozó szakembereket megkérdező jelentésben.

Megosztás: