Megfelelő táska | a megfelelő eszközhöz

Ha gyakran ki kell mozdulnia az irodájából, egyáltalán nem mindegy, hogy miben viszi magával a gépét!

Egy jó táska vagy tok hiánya hasonló felelőtlenségnek tűnik, mint télen nyári gumival autózni a sztrádán. Minderre persze sokan csak akkor döbbenek rá, amikor már megtörtént a baj.

Kell? Kell!

Mivel a Vodafone kültéri lakossági 3G lefedettsége már 98,3 százalékos, az utazó dolgozóknak nem azon kell gondolkodniuk, hogy elérhetik-e az internetet és azon keresztül a munkájukhoz szükséges információkat, hanem azon, hogy milyen eszközök segítségével tegyék ezt. Egy okostelefon, táblagép vagy épp notebook kiválasztását szerencsére képzett szakemberek segítik és az internet is rengeteg információt ad ezzel kapcsolatban. Azzal viszont jelenleg kevesebbet foglalkoznak, hogy miben érdemes tárolni, szállítani ezeket az anyagi és szellemi értékkel bíró eszközöket.

Egy szerencsétlen baleset következtében nemcsak az Ön számára fontos, „kézreálló” eszköznek, hanem az azon tárolt adatoknak, dokumentumoknak is búcsút inthet. (Bár ez utóbbi kijelentés már a biztonsági másolatok szükségességének kérdését feszegeti, de erről majd egy következő cikkben írunk.) A notebookot, táblagépet tehát nemcsak jól kiválasztani és okosan használni, hanem védeni is kell. A márkás kiegészítők nem mondhatók olcsónak, de az extra védelem megéri a befektetést.

Kipárnázva

A táskába bedobva sem a notebook, sem a táblagép, de még az okostelefon sem érzi jól magát. Amikor önmaga számára táskát választ, a dizájnon és az áron kívül azt is vizsgálja meg, hogy van-e benne külön férőhely a fent említett eszközöknek és milyen védelmet biztosít számukra. Ha a táska belsejében egy vászondarabbal leválasztott rekesz található csupán, az még nem jelent védelmet egy esés vagy egy becsapódó ajtó esetén. Ha viszont a rekesz párnázott, stabil és van tartása, valamint a sarkainál különösen megerősített, akkor gépe túlélési esélyei a sokszorosára nőnek. Persze, az sem feltétlenül baj, ha maga a táska nem rendelkezik a felsorolt tulajdonságokkal, de ebben az esetben számolni kell egy tok (sleeve) megvásárlásával, valamint, hogy a gépe azzal együtt is beférjen a táskájába.

Busz vagy autó?

A strapabírás mellett persze a kényelem sem elhanyagolható szempont, itt pedig saját szokásai alapján kell felállítania a kritériumokat. Ha 3 kilogrammos, 15 hüvelykes notebookot cipel magával minden nap a tömegközlekedési eszközökön, akkor egészen más táskára lesz szüksége, mint abban az esetben, ha csak az autó ülésére dobja be a fél kilogrammos táblagépét. Terhelés szempontjából a legjobb választás egy hátizsák, amit azonban elegáns ruhához nem feltétlenül vehet fel, míg egy aktatáska formájú, főleg bőr kiegészítő ahhoz is jól mutat. A business casual öltözethez viszont nagyszerűen illenek az úgynevezett messenger bagek is (vállon hordható táskák), amiket azért jó esetben a kezében is tud vinni egy okosan elrejtett fogó segítségével.

Megosztás: