iPhone 8 | Megszokott és szokatlan újdonságok

Már szinte minden tudható az Apple új okostelefonjáról, így a bemutatóhoz közel járva szedjük össze a lényeges információkat!

Kaliforniában szeptember 12-én leplezik le az iPhone 8 végleges külsejét, specifikációját és forgalmazói árát. Bár az Apple minden évben titkolja az új csúcskészüléke pontos elnevezését, egy külföldön már gyártásba került iPhone-tok a napokban felfedte az igazságot.

Sorra szivárognak az adatok

Hetek óra egyre több cég rukkol elő az új tartozékokkal és ezek egytől egyik az iPhone 8 megnevezést használják, így az elmúlt évek tapasztalatai alapján ezeket kész ténynek vehetjük. A végleges specifikációkról először a gyárból kiszivárogtatott műszaki rajzok, tervek és telefontokok árulkodtak.

Tulajdonságok és specifikáció

Amit eddig tudunk: a méretekről és a külsőről: a készülék ismét növekedésen ment keresztül, az előző verziónál kicsivel nagyobb a telefon „lábnyomna”. A kijelzője azonban a tökéletesen keret nélküli kialakításnak köszönhetően az átlagosnál nagyobbnak ígérkezik.

Kijelző: Az új iPhone 8 érintőképernyője az egyik legfejlettebb OLED megjelenítő technológiát fogja alkalmazni, mely sokkal kontrasztosabb színeket és tisztább képeket ígér az eddigi modellek kijelzőinél. A modell újdonsága, hogy mivel a kijelző egész a telefon felső széléig felfut, egy apró kitüremkedés ad helyet az előlapi kamerának, a szenzoroknak és a hangszórónak.

Kamera: A kamera két lencséjét ezúttal függőlegesen egymás alatt helyezték el, és összesen 12 megapixeles felbontást ígér. Különlegessége, hogy a két lencsének köszönhetően képesek leszünk a kép elkészülte utáni fókuszváltásra.

Tárhely és ár: Kártyafüggetlenül a legkisebb 64Gb tárhelyű modell ezer dollárról indul, a 256Gb-os modell 1100 a legnagyobb 512Gb memóriájú változatért pedig 1200 dollárt kell majd fizetnünk – ismerteti a főbb adatokat a digitalhungary.hu.

Mélyen a pénztárcába

Ez magyarországi viszonylatban könnyen jelentheti azt, hogy a készülék ára 400 ezer forintról indul majd. Természetesen a szolgáltatói árak kedvezőbbek lesznek, azonban különböző előfizetésekkel csak novembertől vásárolhatjuk meg a készüléket.

Éjszaka a boltok előtt

Június 29-én volt tíz éve, hogy az Apple piacra dobta a legelső iPhone-t. Az azóta eltelt időszakban a minden évben megjelent új modellek folyamatosan döntötték meg saját eladási rekordjaikat. Egy-egy új készülék megjelenése előtt már napokkal a boltok előtt éjszakáztak és éjszakáznak márka legnagyobb hívei, és várhatóan így lesz ez most is.

Aranyban már előrendelhető

Mielőtt bárki azt hinné, hogy az Apple-nek teljesen elment az esze, szögezzük le, hogy a 24 karátos arannyal bevont készülékek nem az almás cégtől szerezhetők be, hanem a londoni székhelyű Goldgenie kezdte meg az előrendelések felvételét, pár nappal az iPhone 8 hivatalos bemutatója előtt. A dubajban is bázissal rendelkező cég kínálatában nemcsak a „szimpla” arany található meg, de rose gold és platina színekben is felkínálja a színarany bevonatú telefont.

Ha a puszta borítás még mindig nem elég, akkor a cég szét is kapja a leendő készülékünket, hogy teljesen 18 karátos aranyra cserélje a burkolatot, illetve muszáj kiemelni, hogy a készülék akár gyémántberakással is kérhető. A Goldgenie egyébként nem most állt elő az ötlettel, hiszen potom 3258 dollárért (~ 850 ezer forintért) már tavaly is kihozták a 24 karátos bevonattal rendelkező iPhone 7 Plust.

Megosztás: