Elképesztő változások | a munka világában

Ma még szinte el sem tudjuk képzelni milyen hatással lesz a technológia a munkára: a régi feladatokat automatizálhatjuk, helyettük pedig újak jönnek létre.

A munka és a foglalkoztatás fogalma radikálisan megváltozhat a jövőben, hiszen a következő húsz évben nagyobb változások lesznek, mint amelyek az elmúlt 300 évben történtek összesen – írta a HR Portalnak Gerd Leonhard, jövőkutató. A szakember szerint egy exponenciális technológiai változásnak még csak az elején tartunk.

Jelenleg a számtógépek értik a nyelvet, értelmezni tudják a képeket, beszélnek hozzánk, vagy épp az autónkat vezetik. A digitalizáció és az automatizáció csak elemei a „megaváltozásoknak”, amelyek folyamatban vannak. Ezek óriási lehetőséget, ugyanakkor óriási kihívást is jelentenek épp azon jellemzők, készségek szempontjából, amelyek emberré tesznek bennünket. Az automatizálás például meghatározóbb a társadalom számára, mint a globalizáció valaha is volt, nyomatékosítja a kutató.

Nincs gond azzal, ha bizonyos munkákat automatizálunk, csak helyettük újakat kell létrehozni, a technológia által termelt hasznot pedig el kell osztani a társadalomban. A megaváltozások egyszerre jók vagy ugyanúgy szörnyű következményekkel is járhatnak, ezért közös felelősségünk, hogy megtaláljuk a megfelelő egyensúlyt.

A bőség zavarában

A munka és a pénz fogalma el fog válni egymástól, mert a technológiának köszönhetően minden olyan bőséggel fog rendelkezésre állni, mint most a zene és a filmek. Ebben az evolúcióban a következők a bankszektor, a közlekedés, az energetika és az egészségügy lesznek. Egy új gazdasági rend felé tartunk: a fenntartható kapitalizmus felé, vagy másképp mondva egy ember-bolygó-profit társadalom felé („people-planet-profit society”).

Ugyanakkor továbbra is nagy szükség lesz azokra a készségekre, képességekre, amelyek emberré tesznek bennünket, persze egy nagyon mély technológiai tudás mellett. A csak emberi jellegzetességek: az érzelmek, az érzelmi intelligencia, az intuíció, a képzelet, a kreativitás. Így azok az állások maradnak majd meg, amelyek éppen az „emberi oldalunkkal” vannak összefüggésben: például az emberi kapcsolatokkal, a gondozással kapcsolatban. Ugyanakkor Gerd Leonhard szerint ez azt is jelenti, hogy meg kell őriznünk a gyengeségeinket is, mint a lassúság, hibák elkövetése, eredménytelenség.

Chip a dolgozóban

A távolabbi jövőben komplexebb feladatokat is átvehetnek az emberektől a robotok, nem csak a monoton, könnyen automatizálható folyamatokat, de ez még hosszú időbe fog telni. Addig egyfajta átmeneti időszakot élünk, ahol a hús-vér embereket bizonyos szempontból „kiegészíti” a technológia.

Már nem egy amerikai és nyugat-európai példa van arra, hogy a cégek bechipelik munkavállalóikat, amely sok szempontból a kényelmüket szolgálja, hiszen az NFC-technológiát használó apró szerkezetek segítségével egyszerűbben megoldható a ki- és belépés, fizethetnek a kantinban pénz nélkül. Ugyanakkor a téma bizonyos biztonsági és főleg személyiségijogi kérdéseket egyaránt felvet. Gerd Leonhard szerint az esetek nagy részében ezek a chipek ártalmatlanok, de előfordulhat, hogy visszaélésekre adhatnak alkalmat. Szigorú irányelveket kell a témában lefektetni, hiszen az állandó „bekötöttség” nem természetes emberi jellemző.

Megosztás: