Kapcsolja be, | és kapcsolódjon ki

Hogyan csapja agyon az időt két tárgyalás között vagy utazás közben, ha lazítana félórát? Az okostelefonokon való szórakozásnak kiforrott módszerei léteznek már.

Játék

A friss okostelefonos játékszoftverek minősége egy laikus számára ugyanúgy elképesztő, mint a számítógépes játékosok számára, grafikai minőségük ugyanis megközelíti a pár évvel ezelőtti, PC-re elérhető csúcsjátékok szintjét. Persze az irányítás miatt a játékmenet a legtöbb esetben egyszerűbb, hiszen egy telefonnál – kiegészítő híján – kizárólag az érintőkijelző használható, de ettől függetlenül a játékélmény kiemelkedő lehet.

Aki nem vágyik 3D-s grafikára, több órás játékidőre és összetett irányításra, de egy rövidebb vonatúton szívesen veti bele magát a játékba, az különféle logikai- és kártyajátékok, valamint műfajteremtő, ügyességet igénylő szoftverek között szemezgethet. A régi motorosok számára külön öröm, hogy ezeknél az alkotásoknál a hangsúlyt a tényleges játékmenetre, nem pedig a csillogó-villogó effektekre helyezték.

Az alkalmazásboltokból letölthető játékok esetében akár ismerőseivel is játszhat!

Zenehallgatás

Szinte nincs olyan okoskészülék, amely ne lenne alkalmas zenelejátszásra, a rendkívül olcsó memóriakártyák miatt pedig nem gond egy kisebb zenei gyűjtemény tárolása sem a telefonon. Érdemes jó fülhallgatót választani hozzá, mert a készülékekhez gyárilag kapott darabok nem minden esetben nyújtanak makulátlan élményt, ráadásul egy efféle kiegészítőnél a kényelem ugyanolyan fontos szempont, mint a hangzás!

Aki pedig kihangosítva élvezné a muzsikát az irodájában vagy az üzletében, az már viszonylag elérhető áron vásárolhat Bluetooth-on keresztül kommunikáló, korrekt képességekkel rendelkező, hordozható hangszórót is.

Mozizás

Egy középkategóriás hardver is bőven elég erőteljes ahhoz, hogy egy Full HD felbontású filmet akadásmentesen le tudjon játszani, bár tény, hogy a jó minőség nagy méretet is jelent, amely sok helyet foglal a tárhelyből és a másolása is időt vesz igénybe.

Ha tévézne, iOS-re és Androidra is elérhető a MindigTV alkalmazás, amelynek segítségével interneten keresztül nézheti a szolgáltatónál egyébként is ingyenesen elérhető csatornákat. Csak ne felejtsen el Wi-Fire csatlakozni előtte!

Olvasás

Olvasgatni az aprócska, háttérvilágítással rendelkező képernyőkön rövid ideig szórakoztató, hosszú időn át inkább fárasztó, ha tehát e-könyv olvasására adná a fejét, mindenképp minimalizálja a háttérvilágítás erősségét!

Az alkalmazások és a tartalom viszont adott, így a gyártók is próbálnak igazodni az elvárásokhoz, egy orosz cég például olyan okostelefont dobott piacra, amelynek egyik felén hagyományos, a másik oldalán e-könyvek olvasására kimondottan alkalmas, úgynevezett e-ink kijelző található, amelynek háttérvilágítása nincs, alig fogyaszt áramot és kíméli a szemet. Egy másik, hazánkban is ismert gyártó pedig idén olyan bőrtokkal lép majd piacra, amelybe ugyanilyen panelt építenek be.

 

Megosztás: