Csúcsmobil extrákkal | A Google is előrukkolt legújabb modelljével

Ismét nagyot szólt a keresőóriás bejelentése: a Pixel 2 és Pixel 2 XL okostelefonok kiváló képfelbontást és kameramegoldást kínálnak.

Ahogy ez várható volt, pár héttel az Apple legújabb mobiljának premierje után a Google is megtartotta sajtóeseményét, amelyen bemutatkoztak a cég legújabb termékei. Itt leplezték le hivatalosan az otthoni okoshangszórócsalád, a Google Home legújabb darabjait, valamint a Pixel 2 és Pixel 2 XL okos telefont is.

Átlag feletti kamera

A többi mobilhoz képest a legfontosabb különbség a kijelzőben, illetve hátlapi kamerában rejlik: a kisebbik modellben 5 hüvelykes és 1920×1080 felbontású, míg az XL-ben 6 hüvelykes és 2880×1440 pixeles kijelző található. A szinte a teljes előlapot kitöltő kijelző mellett azonban a készülékek kávája is fontos: a telefon szélei ugyanis érzékelik, mennyire markoljuk meg a mobilt, és erősebb szorításra különféle extra funkciókat érhetünk el, ráadásul mindez még tokon keresztül is használható marad.

A másik érdekességet a hátlapi kamera adja: csupán egy szenzort építettek be, ennek ellenére a DxOMarktól (az egyik legfontosabb kamerateszten) rekord magas, azaz 98 pontot szereztek a képminőségre. Tekintve, hogy a korábbi csúcstartó Galaxy note 8 és az iPhone 8-as is 94 pontot értek el, a Pixel 2 széria jelenleg a legjobb mobilkamerák közé tartozik, ha lehet hinni az ilyen méréseknek.

Ár/érték arány

Ezek a mobilok – ilyen funkciókkal – nem a legolcsóbbak közé tartoznak, az áruk elérhetik a több százezer forintot is, ám a vetélytársaknak számító zászlóshajókhoz képest alacsonyabb árról indulnak.

Amit még tudni érdemes, hogy három éven keresztül korlátlan Google Fotók tárhelyet kapnak a felhasználók. Természetesen aki Android rendszerű telefont használ, már ismerheti, hogy a szolgáltatás mindenki számára ingyenesen és korlátlanul tárolja a telefonnal készített képeket, ám más készülékek esetén nem az eredeti minőségben, hanem csak egy lejjebb konvertált változatban – a Pixel telefonok esetén viszont az eredeti, nagyfelbontású fotó kerül a felhőbe.

Okos fülhallgató

A Google bemutatóján nemcsak új telefonok, hanem vadonatúj intelligens fülhallgatók is bemutatkoztak. Ezek az aprócska bluetooth-os eszközök 40 különböző nyelven „értenek” és az elhangzott mondatokat 1-2 másodperces késleltetéssel azonnal lefordítják. A cég mérnökei szerint ez olyan, mintha „egy személyi tolmács állna mellettünk folyamatosan.

Habár a funkció alapvetően a Google Assistant része, használatához szükség van az új telefonokra is, egyelőre további Android modelleken nem elérhető.

Borítókép: Wccftech

Megosztás: