Agresszió helyett: | az okosan sikeres nők

Egy biztos, nem szabad a férfiakat másolni – vallja Skonda Mária több mint húszéves felsővezetői tapasztalattal a háta mögött. Szerinte a nőknek önmagukat kellene ambicionálniuk.

A diplomás hölgyek aránya folyamatosan nő, csak éppen sokan az iskolák után azonnal a családalapítás mellett döntenek, például azért, mert nem találnak állást. Akik közülük elkezdenek dolgozni, férfi kollégáiknál sokszor kreatívabbak, és nagyobb alázattal állnak a munkához, mindent megtesznek azért, hogy állásukat megtartsák. A nők akkor lesznek igazán jó vezetők, ha erősítik pozitív női tulajdonságaikat, és az erre épített szakértelemmel és vezetői tudással irányítják a rájuk bízott területet. Egy nőből áradó férfias agresszió fokozott agressziót szül nem csak a férfi kollégákban, hanem az egész szervezetben is. Ennek további veszélye, hogy még a pozitív üzleti eredmények ellenére is megrendülhet a vezetői pozíciója.

Merre billen a mérleg?

Skonda szerint a nőknek jobban kellene irányítaniuk önmagukat. Nem kellene arra várniuk, hogy mások lássák meg a bennük rejlő tehetséget, önmagukat kellene ambicionálniuk. Ebben a jobb önismeret és önmaguk elfogadása sokat segíthet. Ne fojtsák el például a család, a gyermek iránti vágyukat, mert a munka-magánélet egyensúlya náluk is – csakúgy, mint a férfiaknál – a sikeres élet alapfeltétele.

Két „vállalat” egyszerre

Az időgazdálkodás kérdése is fontos: a női vezetőknek meg kell tanulniuk mindkét „vállalatukat”, így a munkát és a családot is menedzselni. Ebben kulcskérdés a kiszámíthatóság és a tervezhetőség: egy cég be tudja kalkulálni a gyermek születését, egy megtervezett távollétet, de a véletlenszerűen jelentkező bárányhimlőt, náthát stb. már nehezen. Meg kell tehát családi oldalról is szervezni a megbízható segítői hálót. A diplomához és más képzésekhez hasonlóan ezek is befektetések a jövőbe.

A látszat sokszor csal

Sajnos a multinacionális cégek jó részénél a szép öltöny, a jó fellépés, a jó kommunikáció kiváló nyelvtudással párosulva sok mindent eltakar. Azok a férfiak, akik ezzel a habitussal rendelkeznek, hamarabb elérik a céljukat. A hölgyeknek általában több kitartás, keményebb munka kell, hogy eljussanak ugyanabba a pozícióba. Egy női vezetőnek fontos megtanulni azt, hogy ne hallgattassák el állandóan egy megbeszélésen, csak azért, mert rajta kívül mindenki más férfi. A tapasztaltabb mentorok sokat segíthetnek az előrelépésben, helytállásban és az önérvényesítésben is – kérjenek segítséget bátran!

Megosztás: