Sláger lehetne | a távmunka

A dolgozók legnagyobb hányada támogatná a távmunka lehetőségét, nem így a főnökök!

A modern technológiai eszközöknek köszönhetően a távmunka, illetve az otthonról való munkavégzés már sokak számára nem jelent problémát. A távmunkának ráadásul társadalmi támogatottsága is magas: a munkáltatók több mint fele előnyösnek tartja ezt a foglalkoztatási formát (53%), a munkavállalók túlnyomó többsége pedig szívesen dolgozna távmunkában (88%) – derült ki a Profession.hu felméréséből. Ennek ellenére csak minden huszadik válaszadó dolgozik rendszeresen irodán kívül.

Valós és meghaladott akadályok

Szembetűnő, hogy míg a megkérdezettek nagy része szeretné, hogy otthonról dolgozhasson, de 46 százalékuknál saját véleményük szerint sincs rá lehetőség. Sok esetben ez paradigmaváltással mégis megoldható lenne. „A 9-től 6 óráig tartó munkavégzésre épülő struktúrákat el kell és el is lehet engedni, e mögött komoly racionalitás van” – mondta az első Távmunka Meetupon Martis István, a Profession.hu ügyvezető igazgatója. Hozzátette: „A gazdasági növekedés és az elvándorlás eredményeként Magyarországon sok a betöltetlen állás, miközben számos mobilizálható potenciális dolgozóval számolhatunk. Őket a strukturális problémák megszüntetésével, az atipikus foglalkoztatási formák elterjesztésével tudjuk visszahozni a munkaerőpiacra.”

…és a főnök?

Majdnem minden ötödik válaszadó esetében a felettesek nem támogatják a távmunkát. Pedig ahogy Ballai Brigitta, a Digitális Nomádok közösség magyarországi alapítója a konferencián elmondta, a legtöbben képesek helytől függetlenül dolgozni, és az esetek túlnyomó többségében több eredményt is érnek el egy nap, mert saját ritmusuk szerint oszthatják be aznapra tervezett feladataikat. A Svédországból indult Hoffice mozgalom különböző iparágakból és országokból érkező tagjai egymás otthonában gyűlnek össze, hogy 45 perces munkablokkokban motiválják a csoport többi tagját.

Pro és kontra

A távmunka legfőbb előnyének a közlekedési idő és költségek (68%) csökkenését, valamint a munka és a magánéleti teendők könnyebb összehangolását (57%) tartják a munkavállalók. A hátrányok között munka és magánélet összemosódását (37%) és a szakmai kapcsolatok gyengülését (34%) említették legtöbben.

Megosztás: