Kölcsönmunka | feketén-fehéren

Ahogy ingyen ebéd nincs, úgy olcsó munkaerő-kölcsönzés sem létezik. Aki ezt figyelmen kívül hagyja, az ráfázhat. Ha viszont profi kölcsönbeadóval dolgozik, akkor rengeteg terhet levehetnek a válláról.

A túl olcsó ajánlat mindig több mint gyanús! A buktatókra „jó példa” a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik razziája, amikor egy kiterjedt, illegális közvetítői hálózatot buktattak le. A csalók a „működési modellt” arra építették, hogy a tényleges foglalkoztatási költségeknél alacsonyabb áron vállalták a dolgozók kikölcsönzését. Majd a közterheket és az áfát „elfelejtették” befizetni. Gyakori módszer ilyenkor, hogy néhány nap vagy egy hét után suttyomban kijelentik a dolgozókat. A bűnszervezet több milliárdos kárt okozott – nem csak az államnak, hanem a munkaerő-kölcsönzői ágazatnak és az ügyfeleiknek is.

Hiába gondolná a kölcsönbe vevő vállalkozó, hogy ő nem tehet a csalásról, a hatóság ilyen esetben nála állapítja meg a feketefoglalkoztatást. Emiatt pedig a súlyos munkaügyi bírság mellett az elmaradt adók, járulékok, valamint további bírságok és késedelmi kamatok megfizetésével is számolnia kell.

Hogyan kerülje el a csalókat?

Természetesen naponta nem ellenőrizheti, hogy minden rendben van-e a kölcsönbeadónál a bejelentésekkel. A negatív meglepetést azzal védheti ki, ha kizárólag megbízható, megfelelő múlttal és referenciákkal rendelkező céggel dolgozik.

Mielőtt szerződést köt, a hatóságok adatbázisában és a cégminősítői rendszerekben ellenőrizze le az ajánlattevőt. Az illegális közvetítőkre jellemző az irreálisan alacsony áron túl, hogy a semmiből jöttek, nincs nevük a szakmában. Nincsenek róluk szakmai blogok, HR-hírek, hiányoznak a leellenőrizhető referenciák. Sok esetben nemrég jegyezték be őket, minimális a forgalmuk, ennek ellenére gyanúsan sok mindennel foglalkoznak.

Egy kis matek

A munkaerő-kölcsönzés tehát csak drágább lehet, mint a „hagyományos” foglalkoztatás. Ennek legalább két egyszerű oka van: a dolgozók után fizetendő közterheket a munkaerő-kölcsönzőknek is meg kell fizetniük, ezen nem tudnak spórolni. És arról sem lehet megfeledkezni, hogy ez egy értéknövelt szolgáltatás.

Miért éri meg mégis a kölcsönzés?

Gondolja végig, hogy az új munkatársak toborzásától és kiválasztásától kezdve a foglalkoztatás adminisztrációs és pénzügyi vonzatain keresztül az elbocsátásig, mennyi minden hárul a vállalkozására. Ha viszont a kölcsönzést választja, akkor mindezt a közvetítőcég megoldja Ön helyett.

További előnyök:

  • nem kell bérszámfejtőre és bérszámfejtő programra költenie
  • kevesebb lesz a cég adminisztrációs terhe
  • HR, munkaügyi és munkajogi támogatást kap (Fegyelmi ügyeknél és munkaügyi pereknél ez kifejezetten nagy segítség!)
  • a közvetítőcég vállalja a szakszerű munkaszerződések és a munkaköri leírások összeállítását, továbbá a munkaviszony megszűnésének szakszerű lebonyolítását is

Ráadás: egyszerűbb felmondás

A kölcsönzésnek több, jogszabály által biztosított előnye is van:

  1. Az így foglalkoztatottak csoportos elbocsátásánál nem kell alkalmazni a csoportos létszámleépítésre vonatkozó szabályokat. Ennek köszönhetően a vállalkozás rugalmasan reagálhat a piaci igényekre, és több hetes drága procedúrát takaríthat meg.
  2. Míg a saját alkalmazottaknál a felmondási idő 30 nap, addig a bérelt munkavállalóknál mindez (többéves munkaviszony esetén is) csak 15 nap.
  3. A harmadik előny a felmondás indoklásához kapcsolódik. A törvény szerint ugyanis felmondási oknak számít a kikölcsönzés megszüntetése. A döntés mellett nem kell tehát olyan komoly indokokat felsorakoztatnia, mint amilyenekre a saját alkalmazottak esetében szükség van.

A kiközvetített munkavállaló legfeljebb 5 évig dolgozhat a kölcsönbe vevő cégnél.

Megosztás: