Kincset ér a betanított munkás

Folyamatosan nő a munkaerőhiány hazánkban, legkeresettebb a betanított munkás, de egyéb fizikai dolgozót is sok cég venne fel.

Jelentősen, 17 százalékkal növekedett a munkaerőt kereső cégek száma az év első negyedévében. Megyei szinten kiemelkedő Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, ahol a tavalyi évben több nagy beruházás is kezdődött, így kiemelkedően, 24 százalékkal nőtt a hirdetést feladó cégek száma. Szintén átlag feletti növekedés volt megfigyelhető Veszprémben és Zalában, ahol 20-20 százalékkal több cég hirdetett, mint tavaly ilyenkor. Budapesten és Pest megyében egyaránt 15 százalékos volt a változás – derül ki a Profession felméréséből.

A feladott hirdetések számában szintén 17 százalékos a növekedés 2017 első negyedévéhez képest az állásportál szerint. A közel 40 ezer új hirdetés jellemzően nem egy-egy nagyobb cégtől érkezett, hanem az ügyfélszám-bővülés hozta magával a hirdetésszámok emelkedését.

Megnövekedett igények

Az első negyedévben a fizikai, segéd és betanított munka kategória növekedése figyelhető meg. 2018 első három hónapjában 54 százalékkal több hirdetés került ebbe a kategóriába, mint 2017 év elején. A kategórián belül kiemelkedik a betanított munkákra feladott hirdetések száma.

Szakmunkában is magas a növekedés: 20 százalékkal kerestek több szakmunkást a két negyedévet összehasonlítva. A szakképzettséget igénylő pozíciók között is a bolti eladó, pénztáros állásokkal lehet leggyakrabban találkozni. Nagyobb növekedés van még az adminisztráció (34%), az építőipar (34%) és a banki szektorban (33%) is. A vendéglátás területén is növekedett a feladott hirdetések száma (40%) de itt a feladott hirdetések száma jóval alacsonyabb az előző kategóriákhoz viszonyítva. Stagnálást látni gyártás, termelés (+3%), IT programozás (-1%), Marketing (-3%) területeken.

Kevesen jelentkeznek

A jelentkezések számának változása a hirdetések számának növekedésénél jóval visszafogottabb, mindössze 7 százalék. Fizikai, segéd és betanított munka területén 28 százalékos a növekedés, ami a kereslettel párhuzamosan mozog, de még mindig kisebb a jelentkezések számának emelkedése, mint amilyen ütemben a meghirdetett állások száma növekszik. Szintén együtt mozog a kereslet és kínálat a vendéglátás kategóriában ahol 37 százalékkal több jelentkezés történt, mint tavaly ilyenkor. Az IT és a gyártás, termelés szektorban jelentkezéseket tekintve is stagnálás mutatkozik, valamint hasonló a helyzet a mérnökök terén is.

Nagy a szóródás

Hazánkban a humán erőforrás hiányában országon belül nagy az eltérés, míg Nyugat-Magyarországon gyakorlatilag nincs munkanélküliség, addig a keleti országrészben eléri a 8-9 százalékot, ami az alacsony mobilitási hajlandóságnak is köszönhető. Ugyan a pályázók fele továbbra is a budapesti állásokra, vagy budapesti állásokra is jelentkezik, de nagy érdeklődés figyelhető meg a Győr-Moson-Sopron megyében valamint a Bács-Kiskun megyében meghirdetett pozíciókra is. Győr-Moson-Sopron megye a győriek mellett (67%) vonzó például a Komárom-Esztergom megyeiek (7%) számára is, de közel ugyanennyien érdeklődnek Budapestről (5%) és Veszprém megyéből (5%) is.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei állásoknál a jelentkezők 81 százaléka a megyéből érkezik, ugyanakkor a budapestiek 3 százalékát, vagy akár a Zala megyében élőket (1%) is érdekelné egy munka Szabolcsban. A nagyobb mobilitási hajlandóság részben segíthetne áthidalni az ország különböző régiói közötti különbségeket. Feltehetően a betanított munkára megnövekedett igényből adódóan a legtöbb hirdetésben középiskolai végzettséget várnak a munkáltatók (34%) ezt követi a főiskolai (30%), a szakiskola/szakmunkás (25%), az általános iskolai (8%) és végül az egyetemi végzettséget elváró állások (3%). Ezen a területen jelentős átrendeződés nem történt a tavalyi évhez képest.

Megosztás: